Lübnan Savunma Bakanı Sarraf, Irak'ta

Irak Başbakanı İbadi, Lübnan Savunma Bakanı Sarraf'ı kabul etti.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, ülkesini ziyaret eden Lübnan Savunma Bakanı Yakub es-Sarraf'ı kabul ettiği bildirildi.

Irak Başbakanlık ofisinden yapılan açıklamada, terör örgütü DEAŞ'la mücadele için iki ülke arasındaki askeri iş birliğini ele almak üzere dün akşam başkent Bağdat'a gelen Sarraf'ın, bugün Başbakan İbadi ve diğer hükümet yetkilileri bir araya geldiği belirtilerek, Sarraf'ın Musul'un terör örgütü DEAŞ'tan kurtarılması nedeniyle İbadi'yi tebrik ettiği vurgulandı.

Sarraf'ın, Başbakan İbadi'den önce Iraklı mevkidaşı Arfan el-Hayali ile bir araya geldiği ifade edilen açıklamada, görüşmede Irak ile Lübnan arasındaki askeri iş birliğinin önemine dikkat çektiği aktarıldı.

Irak Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada ise ziyaretin ortak askeri iş birliği başta olmak üzere her iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğinin altı çizilerek, Hayali'nin de yakında Lübnan'ın başkenti Beyrut'u ziyaret etmesinin beklendiği kaydedildi.

Savunma Bakanlığı'ndan isminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili ise Bağdat'ta Lübnanlı Bakan Sarraf ile Irak hükümet yetkilileri arasındaki görüşmelerde istihbarat konularının ele alındığını söyledi. Yetkili, 'Lübnan hükümeti, ülkesinde uyuyan DEAŞ hücrelerine karşı Irak'ın elindeki bilgilerden yararlanmaya çalışıyor.' dedi.
Kaynak: AA