LPG Piyasası Lisans Yönetmeliği Taslağı Görüşe Açıldı

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca, 'LPG Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı,' görüşlerin alınması için kamuoyunun bilgisine sunuldu Yeni taslakla, karayoluyla LPG taşımasının lisans kapsamından çıkarılması ve boş tüplerin lisans sahiplerince takas edilmesinin önündeki engellerin kaldırılması hedefleniyor.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumunca (EPDK) hazırlanan ve karayoluyla LPG taşınmasının lisans kapsamından çıkarılmasını öngören 'Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Lisans Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Taslağı' görüşe açıldı.

EPDK'nın, internet sitesinden yaptığı duyuruda, taslağın piyasa katılımcılarından alınan görüşlerin değerlendirilebilmesi için 23 Ağustos'a kadar görüşe açık tutulacağı belirtildi. Bu sürede piyasa katılımcıları taslağa ilişkin görüş ve önerilerini kurumun sitesinde yer alan bildirim formunu kullanarak kuruma iletebilecek.

Söz konusu yönetmelik taslağıyla, karayoluyla LPG taşımasının lisans kapsamından çıkarılması, bunun yerine taşımada kullanılacak araçların EPDK'ya elektronik ortamda beyan edilmesi usulünün getirilmesi öngörülüyor. Böylece, LPG taşımacılığındaki bürokrasinin azaltılması hedefleniyor.

Ayrıca, lisans başvuru, tadil ve süre uzatımlarının elektronik/mobil imza kullanılarak yapılmasının önününün açılması, lisans sahiplerinin tebligat konusunda teknolojiyi kullanmasının teşvik edilmesi amaçlanıyor. Bu kapsamda lisans sahipleri, Kayıtlı Elektronik Posta (KEP) adresi bilgilerini güncel ve aktif tutmakla yükümlü kılınıyor.

Taslak düzenlemeyle boş tüplerin lisans sahiplerince takas edilmesinin önündeki engel de kaldırılıyor. Söz konusu taslak, dağıtıcıların ellerinde bulunan farklı marka boş tüpleri, söz konusu tüpün sahibine iade ederek muhatap dağıtıcı veya dağıtıcılarda bulunan kendilerine ait boş tüpleri almasını kolaylaştırıyor.

Taslağa kamuoyu görüşleri doğrultusunda son şekli verilerek, EPDK gündemine sunulacak.

Kaynak: AA