Kurbanlıklara 'Müzik'li Terapi

Türkiye'de hayvancılığın önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde besicilik yapan Volkan Polat, daha çok verim alabilmek için büyükbaş kurbanlıklarını müzik eşliğinde besleyip bakımını yapıyor Besici Polat: 'Nasıl insanlar için müzik ruhun gıdasıysa hayvanlar içinde aynı şekilde geçerlidir. Kurbanlıklarımız ahırda müzik eşliğinde yemlerini daha iyi yiyor, bu da verimi arttırıyor'

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde besicilik yapan Volkan Polat, Kurban Bayram'ına az bir süre kala kurbanlıklarını ilginç yöntemlerle besleyerek daha çok verim almayı hedefliyor.

Türkiye'de hayvancılığın önde gelen merkezlerinden Kars'ın Sarıkamış ilçesinde büyükbaş kurbanlık besleyen Volkan Polat, hayvanlarından daha çok verim alabilmek için müzik eşliğinde kurbanlıklarını besleyip bakımını yapıyor.

Sabahın erken saatlerinde hayvanlarını yemleyip temizliğini yapan Polat, bu sırada besiye aldığı kurbanlıklarına hareketli müzikler dinletiyor.

Polat, özellikle dinlettiği müzikler sayesinde hayvanlarının rahatlamasını, keyifle yemlerini yiyip daha iyi beslenerek kilo almalarını sağlamayı amaçlıyor.

Besici Volkan Polat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kurbanlıklarını yaklaşık 10 aydır müzik eşliğinde özenle besleyip Kurban Bayram'ına hazırladığını söyledi.

Genellikle simental cinsi boğa beslediğini ifade eden Polat, müziğin hayvanlar üzerinde olumlu etkisini gördüğünü, bu nedenle hayvanları için ahır içine hoparlörlerle müzik sistemi monte ettiği belirtti.

Polat, iki ahırda 30 boğayı müzik dinleterek beslediğini anlatarak, 'Nasıl insanlar için müzik ruhun gıdasıysa hayvanlar için de aynı şekilde geçerlidir. Kurbanlıklarımız ahırda müzik eşliğinde yemlerini daha iyi yiyor, bu da verimi arttırıyor. Kurbanlıklar yaklaşık 10 ay beside ve içeride kalıyor. Günde 3 defa müzik eşliğinde karınlarını doyurup bakım ve temizliklerini yapıyoruz.' dedi.

- 'Hareketli müzikler hayvanları daha çok neşelendiriyor'

Hareketli müziğin hayvanlarda daha olumlu etki yarattığını belirten Polat, 'İnsanlar olarak duygulu müzik dinlediğimiz zaman bunalıma giriyoruz. Hareketli müzik dinlediğimizde daha çok neşeleniyoruz. Hayvanlar da öyledir.' diye konuştu.

Polat, besiye aldığı kurbanlıklara daha çok eğlenceli müzik dinlettiğini hatırlatarak, 'Hayvanlara genellikle Azeri müzik dinlettiğimiz için onlar da neşeleniyor. Diğer müzikleri de denedim ama en çok Azeri parçalarda hayvanların rahatladığını daha çok yem yediğini ve bu nedenle de iyi et tuttuğunu gördüm. İnşallah Kurban Bayramı'na kadar bütün boğaları iyi et tutmuş şekilde satışa sunacağız.' ifadesini kullandı.

Kurbanlık boğaları 10-15 bin liradan satışa sunduğuna işaret eden Polat, Kurban Bayramı'na yakın hayvan hırsızlığına karşı ahırını içeriden ve dışarıdan 24 saat güvenlik kameralarıyla izlediğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA