Karatay'a Kır Düğün Salonu

Karatay Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan kır düğün salonu, açılış öncesi basın mensuplarına tanıtıldı.

Belediyenin öz kaynaklarından ayrılan bütçe ile yapılan kır düğün salonu, 3 bin kişilik kapasitesiyle dikkat çekiyor.

Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli, tanıtım programında yaptığı konuşmada, kır düğünlerinin günümüzde çok popüler olduğunu, Karatay'a yakışan bir kır düğün salonu yapmak için çalıştıklarını söyledi.

Tesisisin 8 aylık bir çalışma sonucunda tamamlandığını belirten Hançerli, 'Kır düğün salonunun arsa kamulaştırılması dahil 20 milyon liralık bir yatırım.' dedi.

Hançerli, salonun aynı anda 3 düğünün organizasyonu gerçekleştirilmesine olanak sağlayacak biçimde dizayn edildiğini, 3 bin kişinin de aynı anda yemek yiyebileceğini aktardı.

Kır düğün salonunun yanında bulunan İlbiz Höyüğü Parkının ise farklı bir proje olduğunu vurgulayan Hançerli, şunları kaydetti:

'İlbiz Höyüğü, Konya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun onayladığı proje doğrultusunda ve müze denetimcilerinin kontrolünde çalışmalar yapılıyor. Höyüğün, toprak zeminine zarar vermemek adına tabi zemin üzerine 30 ile 70 santim aralığında toprak dolgusu yapıldı. İç yollar ise Kültür Koruma Kurulunun izin verdiği doğal bir malzeme olan kayrak taşından dolgu toprak zemine döşendi.'

Kaynak: AA