HAYKONFED'den Vali Doğanay'a Ziyaret

Artvin Valisi Ömer Doğanay, Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu (HAYKONFED) Başkan Yardımcısı Haydar Özkan ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini kabul etti.

Doğanay, burada yaptığı konuşmada, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Artvin'in hayvan dostu bir il olduğunu vurguladı.

Sokak hayvanlarına karşı duyarlı olunması gerektiğini ifade eden Doğanay, vatandaşları ve belediyeleri sokak hayvanlarına karşı daha da duyarlı olmaya davet etti.

Özkan da Artvin’de yaptıkları incelemelerde insanların ve belediyenin sokak hayvanlarına sahip çıkmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, 'Artvin Belediyesi tarafından sahipsiz sokak hayvanları için hayvan bakım barınağı yapıldığını gördük. Önümüzdeki yılın ocak ayında hizmete alınacak. Sokak hayvanlarına ne kadar değer verildiğini gördük. Bu anlamlı çalışma bizleri son derece mutlu etti. Belediyeye katkılarından ve anlamlı projelerinden dolayı teşekkürlerimizi sunuyoruz.' diye konuştu.

Belediye tarafından sokak hayvanlarının bakım ve sağlık kontrollerinin de yapıldığını gördüklerinE işaret eden Özkan, 'Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması, aşılanması ve alındığı yerlere tekrar bırakıldığını gözlemledik. Ayrıca ilin muhtelif yerlerine su ve mama odakları konulmuş. Bu güzel çalışmalar bizleri son derece mutlu etti. Artvinlileri sokak hayvanlarına karşı gösterdikleri sevgi ve merhametlerinden dolayı bir kez daha tebrik ediyorum.' dedi.

Kaynak: AA