Hakkari'de 'Ekonomik Ve Sosyal Sorunlar İstişare' Toplantısı

Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, 'İnşallah bir kaç aya kadar ilimizde yüksek standartlı yollarda seyahat edeceğiz. Bir yerden bir yere gitmek ızdırap olmaktan çıkacak. Bu tozdan, topraktan da inşallah kurtulacağız.' dedi.

Vali Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz ve İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu ile birlikte Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen 'Ekonomik ve Sosyal Sorunlar İstişare' toplantısına katıldı.

Burada konuşan Toprak, ilde bir çok alanda başlatılan çalışmaların hızlı bir şekilde devam ettiğini söyledi.

Şu anda Hakkari'ye bakıldığı zaman bir şantiye havası verdiğini belirten Toprak, şunları kaydetti:

'Burada bulunan herkesin amacı Hakkari’yi refah, huzur, kalkınmışlık, rahat yaşanabilen, çevre kirliliği yaşanmayan, yollarının düzgün olduğu, sularının yeterli seviyede aktığı, kanalizasyonlarının tamamlanmış olduğu, iş imkanlarının bol olduğu, esnafların iş yaptığı bir ortam meydana getirmek, öğrencilerimizin daha başarılı olduğu, üniversite, TEOG sınavlarında daha başarılı kardeşlerimizin yetiştiği, sağlık hizmetlerinde azami derecede bütün vatandaşlarımızın hızlı bir şekilde istifade edebildiği, asayiş yönünde kendini emniyette hissettiği, her şeyi ile huzur dolu bir şehir haline getirmektir.'

Başlatılan çalışmalarla kentte yeni atılımları, yeni güzellikler kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Toprak, çalışmalar nedeniyle vatandaşların bir takım aksaklıklar yaşadığını ifade etti.

Yaşanan sıkıntıların geçici olduğuna değinen Hakkari Valisi Toprak, 'İnşallah bir kaç aya kadar ilimizde yüksek standartlı yollarda seyahat edeceğiz. Bir yerden bir yere gitmek ızdırap olmaktan çıkacak. Bu tozdan, topraktan da inşallah kurtulacağız.' dedi.

İldeki hava kirliliğine de değinen Toprak, yaklaşık 100 milyonluk bir yatırım ile başlatılan doğal gaz çalışmalarının 2019 yılında tamamlanmasıyla birlikte bu sıkıntının da sona ereceğini vurguladı.

Yüksekova ilçesine yeni bir yolun yapıldığını belirten Toprak, 'Bunun yaklaşık ihale bedeli 600 milyon lira. Yeni bir güzergahta bu çalışma yapılacak. Duble gidiş geliş beton asfalt dediğimiz otoban standardı bir yol olacak. Bunun ihalesi de 3 hafta önce tamamlandı.' ifadelerini kullandı.

Terörün her şeyin önüne engel olduğunu ifade eden Toprak, güvenlik güçlerinin terör örgütü ile cansiperane mücadele ettiğini söyledi.

Toprak, 'Güvenlik güçlerimiz kendilerine verilen görevleri fazlasıyla yerine getiriyorlar. Vatandaşlarımız da bu konuda gayet duyarlı bir noktaya geldiler. Yani devletlerinin yanında olup kendilerine zarar veren, kalkınmayı engelleyen bu terör hareketine tavırlarını koydular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Zaten bu önümüzden kalktığı zaman şu anda bahsetmiş olduğumuz yatırımlar 3-4 kat daha da hızlı devam edecek. Çok daha güzel günlere varacağız hep beraber.' şeklinde konuştu.

Vali Toprak, daha sonra sivil toplum kuruluşu temsilcileri, esnaf ve muhtarların sıkıntılarını dinleyerek bilgi alışverişinde bulundu.

Kaynak: AA