Edirne'deki FETÖ/PDY Davası

İş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında hakkında dava açılan 9'u tutuklu 21 sanığın yargılanmasına devam edildi Sanıklardan 1'i tahliye edilirken diğer sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verildi.

Edirne’de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) ilişkin iş adamları ve esnaflara yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan 9'u tutuklu 21 sanığın yargılandığı davada, sanıklardan 1'inin tahliye edilmesine karar verildi.

Edirne 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada tutuklu yargılanan Beytullah Baykal, Fahrettin Top, Fatih Görkem Yördem, Kenan Yakar, Osman Okuyan, Osman Sağlık, Salih Öztürk, Seçkin Kalmaz, Tarık Altıerler ile avukatları hazır bulundu.

Tutuksuz yargılanmasına rağmen başka bir suçtan dün tutuklanan İbrahim Arslan da duruşmaya SEGBİS ile katıldı.

Tutuklu yargılanan Yakar, küçük bir kuyumcu esnafı olduğunu hiçbir siyasi bağlantısının da olmadığını savundu.

Yaklaşık 11 aydır tutuklu olduğunu, maddi ve manevi kayba uğradığını anlatan Yakar, 'İşlerim bozuldu, dükkanımı kapatmak zorunda kaldım. Ailem de sıkıntılı günler yaşıyor. Benim ve ailemin demokratik bir yaşam tarzı olduğunu herkes bilir. Devletin menfaatlerini kendi menfaatlerimin üstünde tuttum. Sağlığım ve psikolojim bozuldu.' diye konuştu.

Bir diğer sanık Altıerler ise silahlı terör örgütüne üye olmakla suçlandığını, bu suçlamayı kesinlikle kabul etmediğini belirtti.

Bu davadan aklanarak çıkmak istediğini vurgulayan Altıerler, 'Suçlamayı kesinlikle kabul etmiyorum. Bu davadan aklanarak çıkmak istiyorum. Bank Asya’ya herhangi bir talimatla para yatırmadım. Bank Asya ile ticari bir çalışmam olmamıştır. Yaklaşık 11 aydır tutukluyum. Ailemin bana ihtiyacı var. Mahkemeden tahliyemi ve gayrimenkul üzerindeki tedbirin kaldırılmasını talep ediyorum.' dedi.

Diğer sanıklar da tahliyelerini isterken, sanık avukatları da müvekkillerinin tutukluluk hallerine ilişkin savunma yaptılar.

Mahkeme heyeti verdiği aranın ardından tutuksuz sanıklar üzerindeki imza yükümlülüğünü kaldırarak, haklarındaki yurt dışı çıkış yasağının devamına, sanık Osman Sağlık'ın bihakkın tahliyesine, diğer sanıkların da tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.
Kaynak: AA