DSÖ Gazze Temsilcisi Zahir Açıklaması

'Gazze’deki sağlık hizmetleri ciddi oranda geriledi. Bu gerileme de tehlikeli bir hal aldı'

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Gazze Temsilcisi Mahmud Zahir, Gazze’deki sağlık hizmetlerinin tehlikeli bir hal aldığını belirtti.

Filistin Bağımsız İnsan Hakları Komitesi tarafından Gazze kentinde düzenlenen çalıştayda konuşan DSÖ Gazze Temsilcisi Zahir, 'Gazze’deki sağlık hizmetleri ciddi oranda geriledi. Bu gerileme de tehlikeli bir hal aldı.' dedi.

Son sekiz ayda yurt dışında tedavi olması için izin verilen hastalarda büyük düşüş yaşandığını belirten Zahir, DSÖ’nün Gazze’ye daha büyük destek sağlamak amacıyla toplumla iş birliği yapmaya hazır olduğunu vurguladı.

Zahir, Filistin Ulusal Uzlaşı Hükümetinin Gazze’deki sağlık çalışanlarını emekliye ayırmasının tüm vatandaşları etkileyecek felakete davetiye çıkardığını savundu.

İsrail, Hamas'ın 2006 yılındaki seçimleri kazanmasından bu yana Gazze'ye ambargo uyguluyor. Filistin hükümeti, ise geçen temmuz ayında Gazze Şeridi'ndeki 6 bin 145 kamu çalışanını erken emekli etme kararı almıştı. Hükümet, bu tür kararların 'geçici ve zorunlu' olduğunu, Hamas'ın ülkeyi bölme çabasına karşı tedbir almayı amaçladıklarını bildirmişti.

Kaynak: AA