Diyarbakır'da Değil Sarıcakaya'da Yetiştirdi

Sarıcakayalı bir üreticinin tamamen ilaç kullanmadan yetiştirmiş olduğu yaklaşık 25 kilogram ağırlığındaki dev karpuz görenleri şaşırtıyor.

Diyarbakır'da Değil Sarıcakaya'da Yetiştirdi
Eskişehir’in Akdeniz’i olarak bilinen Sarıcakaya’da neredeyse yetişmeyen sebze ve meyve çeşidi bulunmuyor. Anayurdu Diyarbakır olarak bilinen iri karpuzu Sarıcakaya topraklarında deneme amaçlı yetiştirmeye karar verdiğini belirten 45 yaşındaki Okan Kösreli adlı üretici, serada 25 kilogram ağırlığını bulan GDO’suz karpuzlar üretmeyi başardığını söyledi.

İlaçsız doğal tarım metoduyla karpuzları yetiştirdiğini aktaran Kösreli “Karpuzun ana yurdu Diyarbakır olarak bilinmektedir. İlçemiz 200 rakımda Akdeniz iklimi taşıması ve topraklarımızın verimli olmasından dolayı bende deneme maksatlı serada karpuz yetiştirmeye karar verdim. Hiçbir tarım ilacı kullanmadan doğal yöntemlerle yetiştirdiğim karpuzlarım yaklaşık 25 kilogramağırlığında olması beni bile şaşırttı” diye konuştu.

Kösreli, ayrıca yetiştirmiş olduğu dev karpuzları İlçe Kaymakamı Recep Aydın ve Belediye Başkanı Faruk Güler’e de tanıtmayı ihmal etmedi.
Kaynak: İHA