Bir Yaşındaki SMA Hastası Çocuğun Umudu Oldu

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Eskişehir'de bir yaşındaki SMA hastası çocuğun ilaç temini ve tedavisi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile görüştü

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan, Eskişehir'de bir süre önce ziyaret ettiği bir yaşındaki SMA Hastası çocuğun ilaç temini ve tedavisi için Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş ile görüşme yaptı.

Karacan, yaptığı yazılı açıklamada, Eskişehir'de yaşayan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) hastası bir yaşındaki Çağan Demir'i bir süre önce evinde ziyaret ettiğini, burada annesi Ece Sayar ve babası Mehmet Demir ile görüştüğünü bildirdi.

Merkezi Eskişehir'de bulunan Spinal Muskuler Atrofi (SMA) Hastalığı ile Mücadele Derneği Başkanı Ali Soyer'in de eşlik ettiği ziyarette küçük Çağan Demir'in bakışlarındaki masumiyet ve mutluluğu gördüğünü kaydeden Karacan, aileye tedavisi için ellerinden geleni yapma sözü verdiğini belirtti.

Karacan, bu kapsamda Çağan Demir'in ailesi ve dernek başkanı Soyer ile birlikte Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Eyüp Gümüş'ü ziyaret ederek, küçük çocuğun ilaçlarının temini ve tedavisiyle ilgili görüşme yaptıklarını vurguladı.

Harun Karacan, Prof. Dr. Gümüş ile yaptıkları görüşmeden olumlu sonuç aldıklarını ifade etti.

Kaynak: AA