Başkan Uysal'a 'Empati' Desteği

1 Ağustos’un ‘Dünya Empati Günü’ ilan edilmesini öneren Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a, İstanbul’dan teşekkür ve destek geldi.

Başkan Uysal'a 'Empati' Desteği
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğu başta olmak üzere BM, AB, İslam İşbirliği Teşkilatı ve Sosyalist Enternasyonal gibi uluslararası kuruluşlara 1 Ağustos’un ‘Dünya Empati Günü’ olarak ilan edilmesi için mektup gönderen Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a destek yağıyor.

Çağrı Merkezleri Derneği

Muratpaşa Belediye Başkanı Uysal, Dünya Empati Günü’ olarak ilan edilmesini önerdiği 1 Ağustos’ta belediyenin temizlik işçileriyle yol süpürmüş, Turunç Masa Çağrı merkezinde Muratpaşa sakinlerinden gelen aramalara yanıt vermiş ve aşevinde patates, soğan doğrayıp ihtiyaç sahipleri için yemek yapmıştı. Merkezi İstanbul’da bulunan Çağrı Merkezleri Derneği, Başkan Uysal’ın bu çağrısına cevap verdi.

“Unutulan empati kavramı”

Çağrı Merkezleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Metin Tarakçı imzası ile Başkan Uysal’a gönderilen mesajda:

“Çağrı merkezi sektörü olarak yaklaşık 90 bin kişinin istihdam edildiği, 50’ den fazla ilde en az 1 yatırımı olan, bölgesel kalkınmaya katkı sağlayan büyük bir aileyiz. İnsanlık için en önemli kavramlardan biri olan ama ne yazık ki son yıllarda unutulan ‘empati’ kavramı bizlere tekrar hatırlatmak amacıyla başlattığınız hareket için size teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.



İmzaya açıldı

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ‘1 Ağustos Dünya Empati Günü’ olsun çağrısı, topluma fayda sağlayan imza kampanyalarının dijital ve sosyal mecrası www.change.org üzerinden de imzaya açıldı. 1 Ağustos’un ‘Dünya Empati Günü’ ilan edilmesini isteyenler; https://www.change.org/p/1-ağustos-un-dünya-empati-günü-ilan-edilmesini-öneriyoruz adresinden oylamaya katılabilir.
Kaynak: İHA