Başkan Acar, İddialara Yanıt Verdi

Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar, son günlerde Aliağa kamuoyunu meşgul eden Aliağa-Çaltılıdere Mahallesindeki 461 parsel numaralı 597 bin 546 dönümlük arazinin henüz kesinleşmemiş satışıyla ilgili kendisine yöneltilen eleştirilere sosyal medya hesabı üzerinden cevap verdi.

Başkan Acar, İddialara Yanıt Verdi
Aliağa Belediyesinin son yapılan 03 Temmuz 2017 tarihli encümen toplantısında, Çaltılıdere Mahallesindeki 461 numaralı parselde toplam 597 bin 546 dönüm, Aliağa Belediyesine ait kısmı 583 bin 682 dönüm, rekreasyon alanı ise 5 bin 803 dönüm olan arazinin hisse sahibine satışına encümen üyeleri tarafından karar verildi.

Takdir Kıymet Komisyonunca dönümüne 2 bin 561 TL kıymet biçilen arazinin toplam satış tutarı 14 milyon 866 bin 380 TL olarak belirlendi.

Başkan Serkan Acar, encümen toplantısının ardından satışı henüz kesinleşmemiş arazinin satışı konusunda kendisine yöneltilen iddialara, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklama ve ‘Yalanlar ve Gerçekler’ adlı video ile yanıt verdi. Başkan Serkan Acar, yaptığı açıklamada, "Bugüne kadar hem Aliağa’yı hem de İzmir’i siyasi kutuplaştırmayla oyalayan gerçek rantçılar, milletimiz bu kısır çekişmelerle birbirini kırarken bu haramzade’ler arka taraftan bir sülük gibi birbirleriyle anlaşarak milletimizin kanını emdiler" dedi.



"Şeref sahibiyseler, bu iki ilçe başkanı o makamlarını istifa ederek bırakırlar"

"2014 yılı seçim öncesi ve geçen 3 yıl sürecinde tek bir şey söyledik bugünde aynı şeyi söylüyoruz" diyen Acar, "Aliağa’nın değişimi yolunda bizim tek dayanağımız bu Aziz millettir. Ve bu millet benim ve ekibimin arkasında durduğu sürece Aliağa’nın bağırsaklarını temizlemeye devam edeceğiz. Bugün itibari ile eğer bir nebze ar ve şeref sahibiyseler, bu iki ilçe başkanı o makamlarını istifa ederek bırakırlar. Bırakmazlarsa da ben milletime güveniyorum, günü gelince bu ahlaksızca iftiralarının hesabını fazlasıyla kendilerine soracaklardır. Şimdi sizlerden ricam şudur; lütfen bu videoyu pis kokan nefeslerin temiz ağızlarla değişebilmesi için paylaşmanız ve bu rant birlikteliğinin belini kırmakta benim ve ekibime yardımcı olmanızdır" şeklinde konuştu.

Videoda yayınlanan görüntülerde ise arazinin toplam dönümünün 597 bin 546 dönüm, belediyeye ait kısmının 583 bin 682 dönüm, kıyıya terk alanın 12 bin 835 dönüm, rekreatif alanın 44 bin 160 dönüm, 1. derece arkeolojik SİT alanının 345 bin 311 dönüm, rekreasyon alanın 193 bin 448 dönüm olduğu vurgulandı. Ayrıca yayınlanan videoda, Çaltılıdere Mahallesinin Aliağa Belediyesinin yaptığı çalışmalar ile taş ocağı ve beton santrali yuvası olmaktan çıkarılmaya çalışılmasının muhalif ilçe başkanlarını ve bazı meclis üyelerini rahatsız ettiği, bunun yanı sıra AK Parti Meclis üyesi Arslan Erol Mete ve Erdal Mete kardeşlere ait şirketin bahsi geçen araziyi 2012 yılında 30 yıllığına, yıllığı sadece 4 bin TL bedelle tahsis ettiği de belirtildi.

Ayrıca alınan bilgiye göre, Çaltılıdere Mahallesi, 461 numaralı parselin bir kısmı 1. derece arkeolojik sit alanında ve kıyı kenar çizgisinin deniz tarafında kaldığı, sit alanı dışında ve kıyı kenar çizgisinin kara tarafında kalan kısmı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisinin 12 Temmuz 2016 tarih ve 05.839 sayılı kararı ile uygun görülen ve 05 Ekim 2016 tarihinde onaylanan 1/5 bin ölçekli nazım imar planında rekreasyon alanı ve rekreaktif alan olarak planlı alanda kaldığı belirtildi.

Rekreatif alanda ise halkın eğlence ve dinlenme gereksinimlerini karşılamaya dönük, açık olarak düzenlenen oturma ve yemek yerleri, yemek pişirme yerleri, çeşmeler, oyun ve açık spor alanları, açık gösteri alanları ve yeşil bitki örtüsü bulunan alan olduğu, yine rekreasyon alanının kentin açık ve yeşil alan ihtiyacı başta olmak üzere, kent içinde ve çevresinde günübirlik kullanıma yönelik ve imar planı kararı ile belirlenmiş; eğlence, dinlenme, piknik ihtiyaçlarının karşılanabileceği lokanta, gazino, kahvehane, çay bahçesi, açık, kapalı düğün salonu, büfe, otopark gibi kullanımlar ile açık kapalı spor tesisleri, tenis, yüzme, aquapark, mini golf, otokros gibi her türlü sportif faaliyetlerin yer alabileceği alanlar olduğu kaydedildi.

Bu alanlarda yapılacak yapıların emsalinin ise 0.03’ü, yüksekliğinin 6.50 metreyi geçemeyeceği kaydedildi.
Kaynak: İHA