ATSO Akademi'den İlçelerde Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin, ATSO Akademi ve Antalya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü işbirliği ile ATSO temsilciliklerinin bulunduğu Serik, Kemer, Gazipaşa ve Korkuteli ilçelerinde 'uygulamalı girişimcilik eğitimleri' düzenleneceğini bildirdi.

Çetin, yaptığı yazılı açıklamada, 22 Ağustos-22 Eylül döneminde gerçekleştirilecek, 32 saatlik eğitimler öncesi mülakatlar yapılacağını ve mülakatı geçenlerin eğitimlere katılabileceğini kaydetti.

Ekonomik kalkınma ve istihdam sorununun çözümünün büyük oranda girişimci sayısını artırmaktan ve girişimcilerin sürdürülebilir işletmelerle yola çıkmalarını sağlamaktan geçtiğini belirten Çetin, şöyle devam etti:

'Biz de ATSO olarak bu amaç doğrultusunda uygulamalı girişimcilik eğitimleri düzenliyoruz. Geçtiğimiz haftalarda Antalya il merkezinde düzenlediğimiz bu eğitimi ilçelerimizde de düzenlemeye başlıyoruz. Bu eğitimi almak isteyenlerin öncelikle düzenlenecek mülakatta iş fikirlerini anlatmalarını isteyeceğiz. Girişimci adaylarımıza eğitimde, girişimcilik özelliklerinin sınanması, iş fikri geliştirme ve yaratıcılık egzersizleri, iş planı kavramı ve ögeleri, iş planı ögelerinin pekiştirilmesine yönelik atölye çalışmaları (pazar araştırma, pazarlama planı, üretim planı, yönetim planı, finansal plan), iş planının yazılması ve sunumunda dikkat edilecek hususlarda bilgiler verilecektir. Programı başarılı şekilde tamamlayan girişimci adayları verilen eğitim doğrultusunda iş planı hazırlayarak KOSGEB'e sunabilecekler.'

Kaynak: AA