Yeşilyurt Belediyesinin İstimlak Çalışmaları

Yeşilyurt Belediyesince yol çalışmaları kapsamında kamulaştırma çalışmalarına devam ediliyor.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, Yeşilyurt Belediyesince Abdulgaffar, Samanlı, Özalper ve Şeyh Bayram mahallelerinin birleşme noktasındaki Rabia Parkı ile Fahri Kayahan Bulvarı arasındaki bağlantı yolunun açılmasına engel teşkil eden tek katlı ev, mülk sahiplerine enkaz bedeli ödenerek yıkıldı.

Yeşilyurt Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı iş makineleriyle yıkılan evin enkazları ekipler tarafından kaldırıldı. Ev yıkım çalışmalarını yerinde inceleyen Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat, çalışmayla ilgili bilgi aldı.

Evin yıkımının ardından Rabia Parkı ile Fahri Kayahan Bulvarı arasındaki bağlantı yolunu açacaklarını araç ve yaya trafiğinin daha akıcı, hızlı olmasına imkan tanıyacaklarını kaydeden Polat, 'Yeşilyurt ilçemizdeki alternatif yol güzergahları oluşturma ve imar yollarını açma çalışmalarıyla yeni sosyal yaşam alanları yapımına engel teşkil eden evlerin yıkımına ara vermeden devam ediyoruz. Bu yılın ilk sekiz ayında 22, üç yıldaysa enkaz bedeli ödenmiş ya da metruk ev diye tabir edilen 159 evin yıkımını başarıyla gerçekleştirdik. Bu çalışmalar neticesinde ilçemizdeki ulaşım ağını güçlendirmek amacıyla yeni yollar açıyoruz.' ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA