Yemen'de Sivilleri Hedef Alan Saldırılar

Koalisyon güçleri, Sada ilinde 12 sivilin öldüğü hava saldırılarını düzenlediği iddialarını yalanladı.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Yemen'in Sada ilinde 12 sivilin öldüğü hava saldırılarını düzenlediği iddialarını yalanladı.

Koalisyon güçleri sözcüsü Albay Turki el-Maliki'nin, Suudi Arabistan resmi haber ajansı SPA'da yer alan açıklamasında, Sada ilinde cuma günü sivillere ait bir evin hedef alındığı saldırıların, koalisyon güçlerine ait uçaklar tarafından gerçekleştirildiği iddialarının doğru olmadığını belirtildi.

Açıklamada, koalisyon güçleri yönetiminin, söz konusu iddiaların hemen ardından gereken incelemeleri yaptığı ve iddia edilen bölgede herhangi bir ihlalin saptanmadığı bilgisi verildi.

Birleşmiş Milletler (BM) Yemen İnsani Yardım Koordinatörü Jamie McGoldrick, dün yayımladığı yazılı açıklamada, Sada ilini hedef alan hava saldırılarda 12 sivilin öldüğünü, 10 sivilin de yaralandığını kaydetmişti.

Söz konusu saldırılarla ilgili BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliğinin incelemesini sürdürdüğünü belirten McGoldrick, Husilerin kontrolündeki bu kentte sivilleri hedef alan saldırı haberlerinden derin endişe duyduklarını ifade etmişti.

Husiler de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerini, Sada'da sivilleri hedef almakla suçlamıştı.

Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın hüküm sürdüğü Yemen'de Husiler ile devrik Cumhurbaşkanı Ali Abdullah Salih yanlıları, Eylül 2014'ten bu yana başkent Sana'nın denetimini elinde bulunduruyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten bu yana Husilere karşı Yemen hükümetine destek veriyor.
Kaynak: AA