UMED'den 'Medya İletişim Tasarım Akademisi'

Uluslararası Medya Enformasyon Derneğince TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü iş birliğiyle açılan akademiye kayıtlar, 15 Ağustos'a kadar yapılabilecek Ücretsiz eğitimlerin sonunda başarılı öğrencilere sertifika verilecek.

Uluslararası Medya Enformasyon Derneği (UMED) ile Türkiye Gençlik Vakfı (TÜGVA) Ankara İl Temsilciliği Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğünce açılan sertifikalı 'Medya İletişim Tasarım Akademisi' için 15 Ağustos'a kadar kayıt alınacak.

Dernekten yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğünce mülakatla seçilecek öğrencilerin eğitimlerini UMED ücretsiz verecek.

Ankara'da açılacak akademide, medyada yaşanan değişim, sosyal medyadaki gelişmeler ve teknoloji kullanımını etkinleştirmeye yönelik uygulamalı ve sistematik eğitimlerin verilmesi hedefleniyor.

Katılımcıların yeni nesil gazetecilik eğitimi alacağı akademide, alanında uzman, medyada aktif çalışan deneyimli gazeteciler ve basın danışmalarınca haber yazım ve teknikleri, sosyal medya uzmanlığı, foto muhabirliği ve haber fotoğrafı çekim teknikleri, basın danışmanlığı ve iletişim teknikleri ile internet ve televizyon haberciliği dersleri işlenecek.

Medya İletişim Tasarım Akademisinde, öğrencilerin gazetecilikteki algı gücünü artırma, güncel olayları yorumlamalarına yardımcı olma, haber kaynağına ulaşma ve olaylara haberci gözüyle bakabilmeleri amacıyla deneyim paylaşımı da yapılacak.

Derslere sürekli katılım sağlayan ve başarılı olan öğrencilere, eğitimin sonunda sertifika verilecek.

Eğitimlere üniversitelerin iletişim fakültesi mezunları ve öğrencileri başvurabilecek. Ön başvurular, 15 Ağustos'a kadar 'ankara.tugva.org' adresindeki 'Medya Akademisi Başvuru' bölümünden yapılabilecek.

Mülakat tarihleri TÜGVA Ankara İl Temsilciliği Yüksek Öğrenim Koordinatörlüğü tarafından bildirilecek.

Kaynak: AA