Selçuk'ta Leylek Festivali Başlıyor

Selçuk ilçesinde 12-13 Ağustos 2017 tarihlerinde Leylek ve Doğal Yaşam Festivali düzenlenecek.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, ilçenin ekolojik zenginliğini tanıtmak ve küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek üzere düzenlenen festival, 12 Ağustos Cumartesi günü tarihçi Tolga Mert’in katılacağı 'Su Kemerlerinin İzinden' adlı söyleşi ile başlayacak.

Artemis Kutsal Alanındaki açılış seremonisi ile devam edecek festival kapsamında, Zirve Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü öncülüğünde Artemis kutsal yolu yürüyüş etkinliği düzenlenecek.

Festivalin ikinci gününde ise kil heykel atölyesi, sulak alanlara bisiklet turu, konser ve leyleğin kanadından masallar başlıklı etkinliklerle organize edilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Selçuk Belediye Başkanı Zeynel Bakıcı, leyleklerle özdeşleşen bir kent olduklarını, beslenme odaklarının yeterli oluşu, kentin birçok yere göre sessiz ortama sahip oluşu nedeniyle leylekler için vazgeçilmez bir adres olduğunu ifade etti.

Bu yıl leyleklerin beklenenden önce Selçuk'tan ayrıldığına dikkat çeken Bakıcı, 'Bu durum aslında bizim için önemli bir uyarı. Bu festival yoluyla amacımız küresel iklim değişikliğine de dikkat çekerek her şeye rağmen gelecek nesillere sağlıklı bir doğa bilinci bırakmayı hedefliyoruz.' dedi.

Kaynak: AA