Sarıkamış'ta Alt Yapı Çalışmaları

Sarıkamış ilçesinde 'Kentdes' projesi kapsamında kilit parke yol yapım çalışmalarının startı verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca üstlenilen 'Kentdes' projesi kapsamında kent merkezinde alt yapısı tamamlanan yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki yol, kilit parke taş ile döşenecek.

Sarıkamış Belediye Başkanı Göksal Toksoy, Sarıkamış Belediyesi Fen İşleri Müdürü Muhammed Budak ve yüklenici firma temsilcisiyle birlikte ilk kilit parke taşlarını yola dizerek projeyi başlattı.

Başkan Toksoy, gazetecilere yaptığı açıklamada, İnönü mahallesinden başlamak suretiyle kanalizasyon ve içme suyu şebeke hattı yenilenerek tamamlanan yolların kilit parke yapımına başladıklarını söyledi.

Çalışma programının çok hızlı ve istenilenin düzeyin üstüne çıktığını belirten Toksoy, 'İnönü mahallemizin tamamı Yeni ve Tepe Mahallesinde ise ana arterlerde yol yapım çalışmalarını tamamlayacağız. Yollarımızın yapım ihalesi biter bitmez kilit parke taşı döşemesine başladık. Kilit parke taşlarımız sıkıştırılmış buhar kürlü ve 8 santimetre kalınlığında Türk Standartları Enstitüsü (TSE) uygun kaliteli türden döşeniyor. Bu alt yapısı tamamen bitmiş güzergahların bir kısmı sıcak asfalt bir kısmı da kilit parke taş olacak.' diye konuştu.

Toksoy, Sarıkamışlıların refahı ve huzuru için çalışmaların devam edeceğini ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

'Artık Sarıkamışlı hemşehrilerim temiz suya, temiz kanalizasyona ve temiz yollara kavuşmuş olacaklar. Bundan sonra artık sular kesilmeyecek, cadde ve sokaklarda rahatlıkla yürüyebilecek ve arabalarını rahat kullanabilecekler. Vatandaşlarımız tozdan, topraktan, çukurdan kurtaracağız. Yeter ki vatandaşlarımız bize yardımcı olsunlar 2,5 ay daha sabır göstermelerini istirham ediyorum.'

Kaynak: AA