OSMEK, Osmanlıca Meraklılarına Kapılarını Açıyor

Osmangazi Belediyesi Meslek Edindirme Kursları (OSMEK) bünyesinde açılan Osmanlıca kursları ilgi görüyor.

OSMEK, Osmanlıca Meraklılarına Kapılarını Açıyor
OSMEK, geleneksel el sanatlarının yanı sıra geleceğin iş sektörlerine yönelik de eğitimler veriyor. Osmanlıca kursu da bunlardan biri. Kursu bitirenler Osmanlıcayı rahatlıkla okuyabilecek seviyeye geliyor. Osmanlıcanın ayrı bir dil değil aslında bir yazı dili olduğunu ifade eden Sevim Çiçek Karadeniz, “Osmanlıca, rika yazı çeşididir. Bir hat çeşididir aslında. Osmanlıca kendi usullerince bu dili geliştirmiştir. Atalarımızın bize miras bıraktığı bu dilin öğrenilmesi gerekiyor” dedi.

Soğanlı Kültür Merkezi’nde verilen eğitimlere daha çok üniversite öğrencileri ve çalışan insanlar ilgi gösteriyor. Osmanlıcayı toplam 120 saatlik bir programla öğrenmek mümkün. Eğitimlerin haftada 3 gün olmak üzere yaklaşık iki ay sürdüğünü anlatan Karadeniz, eylül döneminde de ihtiyaç ve talebe göre eğitim programının oluşturulacağını söyledi.



Osmanlıcanın kendisi için bir miras olduğunu belirten Karedeniz, dedesinin not defterinde gördüğü yazıyı okuyabilmek için başladığı serüvenine eğitimci olarak devam ediyor. Osmanlıca öğrenmenin çok kolay olduğunun altını çizen Karadeniz, “Öğrenmek isteyen ilgili arkadaşlar kesinlikle çekinmesinler. Bu yazı, bizim özümüz. Kursiyerlerin bunu 1 hafta 10 gün içinde öğreneceklerini temin ediyorum. Osmanlıcanın Türkiye’de kitlelere yayılması lazım. Özümüzü kaybedersek yolumuzu, geleceğimizi, her şeyimizi kaybederiz. İnanan ve çalışan her insan bu konuda en güzel yerlere gelebilir” dedi.

Kaynak: İHA