Orman Ve Su İşleri Bakanı Eroğlu Açıklaması

'(FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi) İslam'ın son kalesi olan, gönül coğrafyamızın son kalesi olan ülkemizi yıkmak için planlanmış bir hareketti. Ama Allah'a şükür o hainlerin bir hesabı varsa Cenabıallah'ın da bir hesabı var'

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin, 'İslam'ın son kalesi olan, gönül coğrafyamızın son kalesi olan ülkemizi yıkmak için planlanmış bir hareketti. Ama Allah'a şükür o hainlerin bir hesabı varsa Cenabıallah'ın da bir hesabı var.' dedi.

AK Parti Çorum İl Başkanlığını ziyaret eden Eroğlu, partililer bir araya geldi.

Burada konuşma yapan Eroğlu, Çorumlulara 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında ve sonrasında gösterdikleri duruştan dolayı teşekkür etti. Eroğlu, Çorum'un nüfusa oranla 15 Temmuz'da en çok şehit veren il olduğunu söyledi.

15 Temmuz'un Türkiye'nin önünü kesmek isteyen hainler tarafından gerçekleştirilmeye çalışıldığını vurgulayan Eroğlu, Batı'nın da bu süreçte darbe girişimine destek verdiğini aktardı.

Eroğlu, şunları kaydetti.

'Aynı oyunu Irak ve Pakistan’da uyguladılar. Ancak Türkiye'de milletimizin kahramanlığı, Çorumluların yazdığı destan ortada. Benim de dostum, kardeşim olan Sayın Erol Olçok ve oğlu Tayyip onlar da şehit düştü. Çorum’dan toplam 13 tane şehidimiz var. Bu, Çorumluların vatana, millete, devlete ne kadar bağlı olduğunu gösteren bir husus. Nüfusa oranladığımızda en fazla şehit veren ilimiz Çorum. Allah sizlerden razı olsun. Milletimizin kahramanlığının yanında dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’ın ve Başbakanımızın cesareti sayesinde bu darbe girişimi önlendi. İslam'ın son kalesi olan, gönül coğrafyamızın son kalesi olan ülkemizi yıkmak için planlanmış bir hareketti. Ama Allah'a şükür o hainlerin bir hesabı varsa Cenabıallah'ın da bir hesabı var.'

Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından AK Parti İl Başkanlığı tarafından hazırlanan 15 Temmuz anı defterini imzaladı.

Kaynak: AA