Nilüfer'in Gençliğini Raporlayacaklar

Genç Dostu Kentler Endeksi projesi kapsamında bir araya gelen Kent Konseyi Geçlik Meclisi üyeleri, Nilüfer’de gençliğe yönelik uygulamaları rapor edecek.

Nilüfer'in Gençliğini Raporlayacaklar
Nilüfer’in gençleri, Nilüfer Belediyesi’nin uygulamalarını Genç Dostu Kentler Endeksi projesi kapsamında düzenlenen çalıştayda mercek altına alıyor. Genç Dostu Kentler Endeksi projesi kapsamında Habitat Derneği ve Nilüfer Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri bir araya geldi. Dernekler Yerleşkesi’nde düzenlenen çalıştaya Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Elvan Atay da katıldı.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Yalçın Işıkyıldız, Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey’in 2014 yılında Genç Dostu Kent İyi Niyet Sözleşmesi’ne imza attığını hatırlattı.

Işıkyıldız, “Nilüfer’de, imzalanan bu sözleşmeyi somut adımlara dönüştürmek hem benim gibi genç yöneticilerin takibindedir, hem de belediyemizin artık bir politikası haline gelmiştir. Bizler, Başkanımız Mustafa Bozbey’in önderliğinde, gençlerin sağlık, eğitim ve sosyal hizmetlere; istihdam imkanlarına, ulaşım, konut, güvenlik gibi kentsel hizmetlere kaliteli ve kapsamlı bir şekilde ulaşmaları için çaba harcıyoruz. En önemlisi, gençlerin Nilüfer’de planlama ve karar süreçlerine katılmalarını sağlamak konusunda da önemli adımlar atıyoruz” diye konuştu.

Demokrasinin yerelden gelişmesi için kurulan ve toplumun her kesiminin söz sahibi olduğu mahalle komitelerinde 18-29 yaş arası gençlerin temsiliyetinin bulunduğunu söyleyen Işıkyıldız, Nilüfer Belediyesi’nin gençlere yönelik uygulamalarını gençlerle paylaştı. Başkan Yardımcısı Yalçın Işıkyıldız, “Nilüfer Gençlik Ofisi’ni yaklaşık iki yıl önce yaşama geçirdik. Buradaki amacımız gençlerin fikirlerine en kısa zamanda cevap vermektir. Gençlik Ofisi şu anda, üniversite öğrencilerinin nüfus yoğunluğunun büyük bölümünü oluşturduğu Görükle’de hizmet veriyor. Ayrıca, Nilüfer İnovasyon Merkezi de gençlerin fikirlerini uygulama ve hayata geçirme noktasında önemli bir rol üstleniyor. Stratejik planımızı da gençlerle beraber hazırlayacağız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Habitat Derneği’nden Sevdanur Poslu da sunum yaparak iki gün sürecek çalıştay hakkında gençleri bilgilendirdi.
Kaynak: İHA