Manisa'da Kaçak İçki Ve Sigara Operasyonu

Manisa’da 15 iş yeri ile ikamete düzenlenen operasyonlarda kaçak tütün, sahte sigara ve kaçak içki ele geçirildi.

Manisa'da Kaçak İçki Ve Sigara Operasyonu
Edinilen bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren polis ekipleri, ilçede faaliyet gösteren TAPDK belgesiz tütün satışı ve boş makaronlara tütün doldurulmak suretiyle elde edilen sahte sigara satışı yaptığı tespit edilen 15 iş yerinde arama yaptı. İş yerlerinde yapılan aramada 170 kilo kıyılmış sigara tütünü ile 2 kilo 180 gram nargile tütünü, makaronlara tütün doldurulmak suretiyle elde edilen bin 659 paket sahte sigara ele geçirildi. Kaçak tütün ve sigara ele geçirilen iş yeri sahipleri hakkında 4733 SKM ve 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten işlem yapıldığı öğrenildi.

İkamette sahte içki üretmişler

Öte yandan, Salihli İlçe Emniyet Müdürlüğü Kom Grup Amirliği ekipleri, bir evde sahte içki üretildiği ihbarı üzerine harekete geçti. Polis ekipleri belirlenen M.S.C. ve B.C. ait ikamete düzenlediği operasyonda 880 litre sahte içki elde edilmek üzere fermenteye bırakılmış sıvı madde ile 11 litre sahte içki ve içki yapımında kullanılan malzemeler ele geçirdi. İkamette sahte içki ürettiği tespit edilen M.S.C. ve B.C. isimli şahıslar hakkında 5607 sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa muhalefetten işlem yapıldığı öğrenildi.

Salihli İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, ilçede huzur ve güvenliğin sağlanması için suç ve suçlularla etkin ve kararlı mücadelenin devam edeceğini söyledi.

Kaynak: İHA