Kırşehir, Sağlık Turizminde De Söz Sahibi Olmak İstiyor

Tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen Kırşehir, yer altından çıkarıldığı haliyle otellere verilen şifalı termal suyu ile sağlık turizmi alanında da ziyaretçilerini bekliyor Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci: 'Termal kaynağın çıktığı ilk bölgede bir şelale ve kaplıca suyunun aktığı kanallar yapıyoruz. İnsanlarımız burada çıplak ayakla gezebilecekler' 'Suyumuzun şifa özelliği son derece yüksek. Buranın suyu 42 derece civarında çıktığı için soğutmadan direkt kullanıcıya veriliyor. Bu büyük bir avantaj. Bazı yerlerde su çok sıcak çıktığı için soğutarak veriyorlar. O yüzden Kırşehir'in suyu son derece şifalı' 'Termal ile ilgili yeni yatırımlar da söz konusu. Belediye olarak yatırım için ayırdığımız alanlar var. Yeni yatırım görüşmeleri var. Zamanla onlar da hızlanacak. Termal konusunda yatırım yapmak isteyenleri Kırşehir'e davet ediyoruz'

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, tarihi ve kültürel özellikleriyle bilinen kentin jeotermal su kaynaklarıyla sağlık turizminde de söz sahibi olmak istediğini belirterek, 'Termal konusunda yatırım yapmak isteyenleri Kırşehir'e davet ediyoruz. Termal kaynağın çıktığı ilk bölgede bir şelale ve kaplıca suyunun aktığı kanallar yapıyoruz. İnsanlarımız burada çıplak ayakla gezebilecekler.' dedi.

Osmanlı Devleti'nin kurucusu Şeyh Edebali'nin doğup büyüdüğü, Osmanlı'nın temelini oluşturan Ahilik teşkilatının piri Ahi Evran-ı Veli'nin yaşadığı Kırşehir, 800 yıl önce eserlerini Türkçe yazmasıyla bilinen Aşık Paşa, Cacabey Gökbilim Medresesi'ni bünyesinde barındırması, Mevlana'nın talebesi olan ve vakıf hizmetlerinin Anadolu'ya yayılmasına katkı sağlayan Şeyh Süleyman Türkmani'nin memleketi olması nedeniyle 'tohum şehir' olarak ön plana çıkıyor.

Merkez ve ilçelerinde yer altından çıkarıldığı haliyle hiçbir müdahalede bulunulmadan otellere ve kaplıcalara verilen jeotermal suyu ile de şifa kaynağı olan Kırşehir'de jeotermal yatırımlar hız kazanıyor. Şehir merkezindeki otelleri ve ilçelerdeki kaplıca kürleri yurt dışından ve çevre illerden gelen ziyaretçilere hizmet veriyor. Kentin tarihi, kültürel ve jeotermal kaynaklarından yararlanmak isteyenlerin sayısı da her geçen gün artıyor.

Jeotermal Kaynaklı Belediyeler Birliği ve Kırşehir Belediye Başkanı Bahçeci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Termal Turizm Kentleri Projesi kapsamında olan kentin tarihi, kültürel özelikleri ve şifalı jeotermal sularıyla ziyaretçilerin büyük beğenisini kazandığını belirtti.

Kırşehir'in jeotermal konusunda önemli kaynaklara ve geçmişe sahip olduğunu anlatan Bahçeci, yaklaşık 800 yıl önce Ahi Evran-ı Veli'nin yaptırdığı bir hamam ile bu imkandan halkı faydalandırdığı bilgisinin kitaplarda yer aldığını vurguladı.

- 'Termal konusunda yatırım yapmak isteyenleri Kırşehir'e davet ediyoruz'

Şehir merkezinde jeotermal kaynağa sahip ender şehirlerden birisinin Kırşehir olduğuna işaret eden Bahçeci, şöyle devam etti:

'Suyumuzun şifa özelliği son derece yüksek. Buranın suyu 42 derece civarında çıktığı için soğutmadan direkt kullanıcıya veriliyor. Bu büyük bir avantaj. Bazı yerlerde su çok sıcak çıktığı için soğutarak veriyorlar. O yüzden Kırşehir'in suyu son derece şifalı. Termal ile ilgili yeni yatırımlar da söz konusu. Belediye olarak yatırım için ayırdığımız alanlar var. Yeni yatırım görüşmeleri var. Zamanla onlar da hızlanacak. Termal konusunda yatırım yapmak isteyenleri Kırşehir'e davet ediyoruz. Termal kaynağın çıktığı ilk bölgede bir şelale ve kaplıca suyunun aktığı kanallar yapıyoruz. İnsanlarımız burada çıplak ayakla gezebilecekler.'

Bahçeci, Kırşehir'e gelenlerin şifalı jeotermal suyunun yanı sıra kültürel özelliklerini de görebildiğine vurgu yaparak, 'Ayrıca kültürel zenginliğimiz var. Ahi Evran, Şeyh Süleyman Türkmani, Aşık Paşa, Cacabey Medresesi, Kentpark'ıyla görülmesi ve gezilmesi gereken bir şehrimiz. Son derece önemli tarihi ve mekanları da var. Buraya gelenler konaklama, jeotermalden şifa bulma ve Türk-İslam tarihinde büyük öneme sahip bir şehrimizi tanıma fırsatı elde ediyor.' diye konuştu.

- 100 bin yerli ve yabancı konuk bekleniyor

Öte yandan, Kültür ve Turizm Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, şehirdeki 5 ve 4 yıldızlı otellerde geçen yıl konaklayan yerli ziyaretçilerin sayısı 82 bini aştı. Yabancıların sayısı ise 5 bine yaklaştı.

Bu yılın ilk 6 ayında konaklayan yerli kişi sayısı 37 bin, yabancı sayısı bin 484 oldu. Turizmin en yoğun olduğu temmuz ve ağustos aylarının da bulunduğu ikinci 6 ayda yerli ve yabancı konukların sayısının 100 bini bulması hedefleniyor.

Kaynak: AA