Kırşehir'de Sosyal Diyalog Projesi

Kırşehir Ticaret ve Sanayi Odası (TSO), Sosyal Diyalog Projesi kapsamında Kırşehir’de faaliyet gösteren oda ve sendika temsilcilerini bir araya getirdi.

Odanın konferans salonunda yapılan toplantıda konuşan Kırşehir TSO Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Ekicioğlu, Çalışma Hayatında Sosyal Diyaloğun Geliştirilmesi Hibe Programı kapsamında hazırlanan Sosyal Diyalog Projesi ile kentteki işçi, işveren, oda, sendika temsilcilerini bir araya getirdiklerini belirtti.

Başkan Ekicioğlu, Kırşehir ve ilçelerinde 7 farklı küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren bin 386 firma bulunduğunu ve bu firmaların toplamda 19 bin 761 çalışanının olduğunu dile getirdi.

Hazırladıkları Sosyal Diyalog Projesi'nin Avrupa Birliği programından destek aldığını vurgulayan Ekicioğlu, şöyle konuştu:

'Kırşehir özelinde işçi ve işverenlerin sosyal diyalog projemiz ile toplumda bu konuda farkındalık oluşturmayı, bilgi düzeyinin arttırılmasını, işçi ve işverenlerden oluşan iki taraflı bir komisyon kurarak iş yerlerinde iki taraflı diyaloğu geliştirmeyi hedefliyoruz. Proje ortağı ülke olan Portekiz’e 15 kişilik çalışma ziyareti gerçekleştirilecektir. Kırşehir ve ilçelerinde 7 farklı küçük sanayi sitesinde faaliyet gösteren bin 386 firma bulunmaktadır. Kırşehir’de bu işletmelerde çalışan sayısı toplamda 19 bin 761’dir. Erkek çalışanlar arasında sendikalaşma oranı yüzde 20,99 iken kadın çalışanlar arasında ise maalesef yüzde 3,87 düzeyindedir. Sendikalaşma düzeyi Avrupa Birliği ortalamalarında yüzde 23’tür. Kırşehir toplu sözleşme sayısı ve bu sözleşmelere tabi işçiler açısından Türkiye’de 40'ıncı sırada bulunmaktadır. Geliştirmiş olduğumuz bu projemizle Kırşehir’de çalışma hayatının daha modernize edilip karşılıklı hak ve hukukun geliştirildiği bir ortam oluşturulmasını ümit ediyoruz.'

Toplantıya, Portekizli proje sorumlusu Loanna Weyna, Kırşehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Bahammettin Öztürk, Kırşehir'deki işçi, işveren ve sendika temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA