Kenyalı Kadın Seçim Kuyruğunda Doğurdu

Ülkenin kuzey batısındaki West Pokot eyaletinde oy kullanmaya gelen hamile bir kadın seçim merkezinde doğum yaptı Bebeğe, yerel dilde seçim anlamına gelen Chepkura adı verildi.

Kenya'nın West Pokot eyaletinde genel seçimler için oy kullanmaya gelen hamile bir kadın sandık başında oyunu veremeden doğum yaptı.

Kenya basınında yer alan haberde, ülkenin kuzey batısındaki West Pokot eyaletinde oy kullanmak için seçim merkezine gelen Paulina Chemanang isimli hamile kadının, seçim kuyruğunda beklemeye dayanamayarak oracıkta doğum yaptığı belirtildi.

Evden çıkarken bir şeyi olmadığını söyleyen Chemanang 'Seçim merkezine gelir gelmez sancılarım başladı. Daha fazla dayanamadım. Çevredekilerin yardımıyla doğumu burada yapmak zorunda kaldım' dedi.

Chemanang,'Bu tanrının bir lütfu, kendimi çok şanslı hissediyorum, çok mutluyum.' diye konuştu.

Kız çocuğu dünyaya getiren Chemanang'ın, doğumun hemen ardından yakında bulunan bir kliniğe kaldırılarak tedavi edildiği, ardından seçim merkezine geri dönerek oyunu kullandığı belirtildi.

Bebeğe, seçim zamanı doğduğu için, Pokot kabilesi geleneklerine göre, yerel dilde seçim anlamına gelen Chepkura adının verildiği de öğrenildi.

Kaynak: AA