Kazakistan'da Türkiye Milli Günü Etkinliği Yapılacak

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Sönmez: 'Ziyaretçilere baklava, bulgur ve Maraş dondurması sunacağız' 'İş adamlarımız, Kazak iş adamlarıyla karşılıklı iş hacmini artırmanın yollarını arayacak'.

Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Vekili Tarık Sönmez, Astana EXPO 2017 Uluslararası Fuarı kapsamında Türkiye Milli Günü etkinliği düzenleyeceklerini söyledi.

Sönmez, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 10 Ağustos’ta organize edecekleri Türkiye Milli Günü'nün en iyi milli gün etkinliği olacağını ifade etti.

Türkiye'nin binlerce yıllık tarihi ve kültürü ile ticari büyüklüğü ve hacmini yansıtan geniş kapsamlı program hazırladıklarını dile getiren Sönmez, etkinliğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin katılacağını aktardı.

- Baklava ve Maraş dondurması ikram edilecek

Sönmez, etkinliğin Kazakistan’daki diplomatik misyonların ve ziyaretçilerin yer aldığı Türk kahvaltısıyla başlayacağını kaydederek, “Ziyaretçilere baklava, bulgur ve Maraş dondurması sunacağız.' dedi.

Etkinlikte, Anadolu Ateşi ve Mehteran grubunun gösterileri sunacağını anlatan Sönmez, ayrıca Diriliş Ertuğrul dizinin oyuncuları ve pop müzik sanatçısı Buray’ın programa katılacağı bilgisini paylaştı.

- Kazakistan-Türkiye İş Forumu

Sönmez, etkinlik kapsamında 100’e yakın Türk iş adamının katıldığı Kazakistan-Türkiye İş Forumu'nun da yapılacağını vurgulayarak, 'İş adamlarımız, Kazak iş adamlarıyla karşılıklı iş hacmini artırmanın yollarını arayacaklar.' diye konuştu.

Türkiye'nin Kazakistan ile ciddi sayıda ticaret anlaşmaları bulunduğunu hatırlatan Sönmez, şunları söyledi:

'İş adamları kendi alanlarında sözleşme yaparlar. Biz ciddi potansiyel gördüğümüz için iş adamlarımızla geliyoruz. Bugün bir görüşme yapılır, bunun anlaşması, karşılıklı ticarete dönüşmesi belki 3, 5 veya altı ayı bulabilir.”
Kaynak: AA