Hakkari'de Acil Çağrı Merkezleri Tek Çatı Altında Toplanacak

HAKKARİ – Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, polis, jandarma, sağlık, itfaiye, orman yangın ile AFAD’ın tek çatı altında toplanacağı 112 Acil Çağrı Merkezi binasında incelemelerde bulundu.

Toprak, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Hakkari'deki tüm çağrı merkezlerinin aynı binada hizmet vereceğini belirterek, darda, sıkıntıda ve afete maruz kalan vatandaşların tek bir numarayı arayarak ilgili kuruma en hızlı şekilde ulaşacağını ifade etti.

Afet, güvenlik yönetimini belli bir merkezde toplayarak hızlı karar verip hızlı çözüm üretmek amacıyla İçişleri Bakanlığı'nın özel bir projesi olduğunu belirterek, 'Tabii burada diğer kurumlarımızın da hep beraber müşterek çalışması söz konusu. Şu anda içinde bulunduğumuz bina 15 Eylül’de hizmete hazır hale getirilmesi planlanıyor.' dedi.

Hizmetin daha hızlı sağlanarak acil durumun çözüme kavuşturabilmesi amacıyla Afet ve Güvenlik Acil Koordinasyon Merkezi adı altında yeni bir koordinasyon merkezi oluşturulacağını ifade eden Toprak, Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi (GAMER), 112 Çağrı Merkezi, AFAD gibi diğer birimlerinde görev yapacağını kaydetti.

Toprak, şunları söyledi:

'Özel eğitilmiş personelin görev yaptığı çağrı merkezi olacak. Çağrı merkezine gelen acil durumlar hangi kurumla ilgiliyse o kuruma yönlendirilecek. ABD'deki 911 sistemini andırıyor. Sadece bir numara çevrildiğinde darda kalan, sıkıntıda kalan, afete maruz kalan vatandaşlarımız tek bir numaradan ilgili kuruma en hızlı şekilde ulaşacak. Görev başında olan personel tarafından sorunu çözüme kavuşturulacak.'

Toprak'a, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Osman Kızılban, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Dr. Hakan Türk, AFAD ve 112 Acil Sağlık Hizmetleri yetkililer eşlik etti.

Kaynak: AA