Gaziantep Müzelerini 1,7 Milyon Kişi Ziyaret Etti

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzeler, 3,5 yılda 1 milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladı.

'Müzeler Kenti” olarak anılan Gaziantep’te, Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki müzeler 3,5 yılda 1 milyon 739 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, Gaziantep’in türkülere konu olan, kentin adı anıldığında akla ilk gelen hamamlar ve hamam kültürünün gelecek nesillere aktarılması için 'Hamam Müzesi'nin kurulduğu ifade edilerek, Gazianteplilerin Kurtuluş Savaşı’ndaki kahramanlığını gelecek nesillere aktaracak olan “Gaziantep Kahramanlık Panoraması ve Müzesi”nin projesini hazırlıkları yer aldı.

Şehrin merkezine yapılacak olan Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panorama Müzesi inşaatı 12 bin metrekare bir alan üzerinde devam ederken 12 metre yüksekliğinde ve 113 metre uzunluğunda panoramik bir yağlı boya çalışmasıyla 'dünyada bir ilk' olacağı belirtilen müzede, diorama kısımlarıyla sosyal donatılardan oluşan bölümler de yer alacak.

Öte yandan Bayazhan Gaziantep Kent Müzesi, Ali İhsan Göğüş Müzesi ve Gaziantep Araştırmaları Merkezi, Atatürk Anı Müzesi, Oyun ve Oyuncak Müzesi, Emine Göğüş Mutfak Müzesi, Gaziantep Savunması ve Kahramanlık Panoraması Müzesi, Kendirli Gazi Kültür Merkezi ve 15 Temmuz Demokrasi Müzesi ile Hamam Müzesi, yerli ve yabancı ziyaretçilerin uğrak alanı oldu.

Belediye bünyesindeki 9 müzeyi son 3 buçuk yıl içinde 1 milyon 739 bin kişi ziyaret ettiği kaydedildi.

Yerli ve yabancı ziyaretçilerin yanı sıra binlerce öğrencinin de ilgi gösterdiği Büyükşehir müzelerinde, Gaziantep’in tarihi, mutfak kültürü, gelenek ve görenekleri, hamam kültürü, turistik ve mimari değerleri, Gaziantep savunması, abide şahsiyetler, Atatürk’ün Gaziantep’e gelişi gibi şehrin kimliğini oluşturan önemli olaylar, etnografik eserler, rölyef, mankenler, görsel sunumlar ve kiokslar teşhir ediliyor.

Türkiye’de dört oyuncak müzesinden birisi olan Oyun ve Oyuncak Müzesi’nde ise 1700-1990 yıllarına ait el yapımı oyuncakların yanı sıra serilerinin ilk üretimi çizgi film, sinema filmi ve masal karakterlerinin oyuncakları ile dünya çocukları temalı gizemli bir mağara bulunuyor.
Kaynak: AA