Engellilere Daha İyi Hizmet İçin 'İşaret Dili' Öğreniyorlar

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli personel, işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek için 'işaret dili' eğitimi alıyor Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aksoy: 'Personelimiz işaret diline ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri artık daha verimli şekilde yerine getirecekler'.

Muş Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğünde görevli personel, işitme engellilere daha iyi hizmet verebilmek için 'işaret dili' öğreniyor.

Müdürlüğün konferans salonunda 2 hafta önce başlayan kursa, meslek elemanları ve memurlardan oluşan 50 kişi katılıyor.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile Halk Eğitimi Merkezince açılan ve yaklaşık 3,5 ay sonra tamamlanacak kursu başarıyla bitiren personele sertifika verilecek.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdulbari Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kursu, hizmet verdikleri risk gruplarına daha rahat ulaşabilmek ve hizmetleri aktarabilmek için açtıklarını söyledi.

Kursa katılan personelin işaret dilini öğrenebilmek için yoğun çaba harcadığını anlatan Aksoy, şöyle konuştu:

'Personelimiz işaret diline ihtiyaç duyan vatandaşlarımıza yönelik hizmetleri artık daha verimli şekilde yerine getirecekler. Hizmetlerimizi anlatmak zorunda olduğumuz bir alan. İşaret dili ile engellilerle aramızdaki bir engeli kaldırmış oluyoruz. Dolayısıyla hizmetlerimizi hem anlatmada hem de iletmede aramızdaki bütün sıkıntıları kaldırmış olacağız.'

Sosyolog Aslı Akel de çalıştıkları iş dolayısıyla engelli vatandaşlarla çok fazla karşılaştıklarını ve işaret diline ihtiyaç duyduklarını belirterek, 'Bu kursta aramızdaki engelleri kaldırmak adına yeni şeyler öğreniyoruz. Vatandaşlarımızla iletişim kurma şansı yakalıyoruz.' dedi.

Sosyal Çalışmacı Mehmet Ali Taşdemir de özellikle işitme engelli kadınları anlayabilmenin önemli olduğunu anlatarak, 'Önemli bir ders alıyoruz. Belli bir seviyeye geldik. Bu saatten sonra daha iyi öğreneceğime inanıyorum.' diye konuştu.
Kaynak: AA