EDOK Komutanları Davası

15 Temmuz darbe girişimine ilişkin eski EDOK komutanları hakkındaki davanın bugünkü duruşmasında, sanık eski Binbaşı Ersal Duman’ın savunmasını dinlendi.

Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz 2016’daki darbe girişimine ilişkin aralarında eski Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı Korgeneral Metin İyidil’in de bulunduğu 7 sanığın yargılanmasına devam edildi. Ankara 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki bugünkü duruşmada, bazı tutuklu ve tutuksuz sanıklar yanı sıra taraf avukatları da hazır bulundu.

Sanık İyidil, sağlık sorunu dolayısıyla bugün ifade veremedi

Mahkeme Başkanı Hüsamettin Otçu, eski Korgeneral İyidil’in şeker hastalığına bağlı rahatsızlığı nedeniyle tutuklu bulunduğu Kırıkkale F tipi Cezavinden Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesine sevk edildiğini bildirdi. Dava, sanık eski Binbaşı Ersal Duman’ın savunmasıyla devam etti.

Ersal Duman, ifadesinde 15 Temmuz gününde 20 günlük senelik izinde olduğunu ve olay gecesi evinde bulunduğunu kaydetti.

Olayların akabinde Duman, zırhlı birliklere geçtiğini burada Kara Kuvvetleri Komutanlığı (KKK) Eğitim ve Doktrin Komutanlığı (EDOK) Muharebe ve Muharebe Eğitim Destek Komutanı eski Korgeneral Metin İyidil’i gördüğünü ve kendisinin talebi üzerine o gece korumalık görevini üstlendiğini söyledi.



Mahkeme heyeti Ersal Duman’ın savunmasının dinlenmesinin ardından davanın diğer duruşmasının 9 Ağustos 2017 saat 11.00’da görülmesine karar verdi.

Duruşmanın dünkü bölümünde ise sanık Korgeneral Abdullah Barutcu ile sanık Tuğgeneraller Mehmet Topçu ve Lütfü İhsan Yanıkoğlu savunma yapmıştı.
Kaynak: İHA