'Damla Projesi' Gönüllüleri Ordu'da

Proje kapsamında kente gelen 22 üniversite öğrencisi, çeşitli etkinliklere katıldı Vali Yavuz: 'Allah'a hamd olsun ki cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mensubuyuz'

Gençlik ve Spor Bakanlığınca yürütülen 'Damla Projesi' kapsamında 22 üniversite öğrencisi Ordu'ya geldi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünce uygulamaya konulan proje çerçevesinde Ankara, Aksaray, Bitlis, Konya, Çorum, Batman, İstanbul, Elazığ, Malatya, Karabük, Aydın, Afyon, Hatay, Hakkari, Bingöl'den gelen öğrenciler ilk olarak Gençlik Merkezini ziyaret edip, merkezin bahçesinde oyun alanı oluşturdu.

Daha sonra sevgi evlerinde kalan çocukları ziyaret eden öğrenciler, çocuklara kırtasiye malzemesi ve oyuncak hediye etti.

Ardından 530 rakımlı Boztepe'ye çıkan öğrenciler, burada çevre temizliği yapıp kuşlara yem bıraktı. Öğrenciler, Gülyalı ilçesinde de bir üreticinin fındık bahçesini ziyaret edip hasat işlerine yardım etti.

Vali Seddar Yavuz, Türkiye'nin farklı bölgelerinden gelen 22 üniversite öğrencisini kabulünde yaptığı konuşmada, öğrencileri Ordu'da görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Yavuz, 'Biz de sizin gibi Türkiye'nin birçok yerini yıllardır geziyoruz. 28 yıldır bu meslekteyim. Türkiye'de gitmediğim bir Karadeniz Bölgesi kalmıştı. Ordu Valiliği ile Karadeniz'de de görev yapmış oluyorum. Çünkü ne kadar yer görürseniz, ne kadar insanla karşılaşırsanız bu da eşsiz bir deneyim kazandırır insana.' dedi.

'Doğusu, batısı, kuzeyi, güneyi ile zengin bir insan topluluğuyuz' ifadesini kullanan Yavuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

'Allah'a hamd olsun ki cennet gibi bir vatanda yaşıyoruz. Büyük bir medeniyetin mensubuyuz. Biz dünyada son evrensel imparatorluğun sahibiyiz. Dolayısıyla 1071'de başlayan dirilişimiz, kıyamımız, ilayı kelimetullahı ve İslamViyana kapılarına kadar taşımıştır. Boşnakları, Arnavutları, Makedonları islamlaştırmıştır. Daha da ötesi Malazgirt Zaferi dünyadaki zulme ve her türlü kötülüğe karşı bir direnişin adıdır. O yüzden de biz bin yıldır dünyada hakkı, hukuku ve adaleti haykırmış ve sadece bunun peşinden koşmuş bir milletin evlatlarıyız. Biz insanlara bakarken sadece 80 milyon vatan evladının değil, Balkanları, Kafkasları, Ortadoğu'yu hatta Afrika'yı kucaklıyoruz. Gönül coğrafyamızda bütünleşmek istiyoruz.'

Vali Yavuz, projenin hayata geçmesini sağlayan Gençlik ve Spor Bakanlığına da teşekkür etti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı Müşaviri Metin Ayvazoğlu ise projenin amacının, gençlerin, aile ya da yakın çevre dışındaki bireylerin yaşam kalitesinin artırılması için toplumsal girişime destek olmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Ordu ziyaretinin 8 gün süreceğini dile getiren Ayvazoğlu, kendilerini yalnız bırakmayan herkese teşekkür etti.

Kaynak: AA