Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, terörle mücadele konusunda "Kandil'de bunların beynine beynine biniyoruz, bineceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele açıklaması
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan terörle mücadele açıklaması
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nda konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın gündeminde CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun Alman bir dergiye verdiği röportaj ve terörle mücadele konusu vardı. 

Erdoğan, CHP liderinin röportajı için 'Ana muhalefetin başındaki zat bir Alman dergisine Türkiye'nin gidilmeyecek yer olmasından bahsediyor. Tabii üzerlerine gidilince de bu sefer 'Biz öyle bir şey demedik'. Bütün kayıtlar ortada, o dergi ortada. Kimi aldatıyorsun, kimi aldatacaksın. Zaten sizin hayatınız bu… Akşam başka sabah başka. Dürüstlük yok. Bizi aldatmanız mümkün değil. Onlarla beraber hareket ediyorsunuz.' dedi.
 
 

Terörle mücadele konusuna da değinen Erdoğan, 'Güneydoğu'da, Doğu'da birileri gelecek, operasyon yapacak, yok öyle şey. Gabar'da da Cudi'de de Tendürek'te de, daha da ileri Kandil'de de bunların beynine beynine biniyoruz, bineceğiz. Bu topraklara kim saldıracak olursa, bizim insanımıza kim musallat olursa bedelini anında ödeyecektir.' ifadesini kullandı.
 
Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları şöyle:

'OĞLUNUN ÇEVİRDİĞİ FIRILDAKTAN HABAERİ YOK'
Bazen geliyorlar yanımıza, 'Benim oğlumun suçu yok, benim oğlum tertemiz, aldılar götürdüler, yok şöyledir, yok böyledir.' Oğlunun çevirdiği fırıldaklardan haberi yok. Hiç kimse kalkıp da 'Ben FETÖ'cüyüm, benim Pensilvanya'da bir tanrım var.' demiyor ki. Öyle inanmış. Ne diyor? 'Bize şah damarından daha yakın.' Böyle bir şey olabilir mi? Bize, Allah'tan başka şah şamarından daha yakın olan bir güç yoktur. 40 yıl buna hazırlandılar. Dertleri bu ülkeyi yıkmaktı, ele geçirmekti.

'SENDE ADALET DİYE BİR ŞEY YOK'
 Ankara'dan yola çıkıyorsun, ta İstanbul'a kadar gidiyorsun. 29 gün bu devletin polisi seni yollarda güvence içerisinde tutuyor, İstanbul'a kadar yürüyor. Niye? Güvenlik nedir? Ya bunun dersini veriyor, ayıptır ya. Böyle bir ülkenin güvenlik güçlerine bu hakaret yapılır mı? Sözde adalet yürüyüşü, sende adalet diye bir şey yok. Önce İzmir belediyen işçilerin hakkını vermiyor, onu temin et. Şişli Belediyesi aynı şekilde bunu yapıyor, onların adaletini ver. Şişli çöpten geçilmiyor, niye? Adalet yok. İzmir keza öyle. Kendi ülkesini böyle karalayan bir kişi ülkenin ana muhalefet koltuğunda oturuyor. Bu zata şu soruyu sormak lazım: Bu ülkede yaşamıyor musunuz?

'HESAP VERMEKTEN KURTULAMAYACAKLAR'

 (Adalet Yürüyüşü için) Sorun, bir milletvekilinin hapiste bulunması sorunu değil. Sorun, bu işin ucunun nerelere varabileceğini biliyor olmasıdır. Yargı terör örgütlerine destek verenlere yönelik soruşturmasını genişlettikçe bunlarda korku artıyor. Çünkü kabahatlerinin farkındalar ama korkunun ecele faydası yok. Şayet terör örgütleriyle karanlık ilişkiler içine girmişlerse, adalet önünde bir defa bunlar bu hesabı verecekler. Değil Türkiye'ye husumetleriyle maruf yabancılarla, şeytanla bile işbirliği yapsalar, ülkemize ve milletimize karşı işledikleri suçların hesabını vermekten kurtulamayacaklar.