CÜ Rektörü Yıldız, Kütüphanedeki Çalışmaları İnceledi

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız, İletişim ve Eğitim Fakültelerinin bulunduğu alanda yapımı tamamlanan yeni kütüphaneyi inceledi.

CÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Yıldız, taşınma işleminin son aşamaya geldiği kütüphanede incelemelerde bulunarak Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanı Mustafa Hasbek’ten son durumla ilgili bilgi aldı.

Yıldız, 500 kişinin aynı anda ders çalışabildiği kütüphanede 400 kişilik 4 tane çalışma salonu, 60 kişilik 1 tane sesli grup çalışma salonu, 44 kişilik 5 tane özel çalışma salonu, 48 kişilik konferans salonu ve kantin bulunduğunu belirterek, kütüphanede ayrıca Türkiye’deki üniversitelerin birkaç tanesinde yer alan suya ve ısıya dayanaklı yerden tasarruf imkanı sağlayan, güvenilir, Avrupa standartlarında arşiv dolaplarının yer aldığı arşiv bölümünün bulunduğunu aktardı.

Kütüphanede öğrencilerin araştırma ve ödevlerini yapabilmeleri için 40 kişilik bilgisayar laboratuvarının bulunduğunu kaydeden Yıldız, kütüphanecilik alanlarında toplam 73 bin 414 adet basılı yayın bulunduğunu ifade etti.

Yıldız, basılı yayınların yanı sıra 3 milyonu aşkın elektronik kitabında kütüphanede yer aldığını belirterek, kütüphanede öğrencilerin ders çalışacakları gibi masa tenisi faaliyetlerinde bulunabileceklerini ve sosyal aktivite alanlarına da sahip olacaklarını dile getirdi.

Kaynak: AA