Bu Havalarda Saç Yıkamak Yıpranmalara Neden Oluyor

Yazın son ayında devam eden yüksek sıcak havalarda saç sağlığına dikkat. Sıcaktan bunalıp, günde 2 veya daha fazla kez saçlarını yıkayan kişilerde yağ dengesi bozularak saçta sararmalar, zayıflık, bükülme ve kırılmalar meydana geliyor.

Bu Havalarda Saç Yıkamak Yıpranmalara Neden Oluyor
Güneşli yaz aylarının sonunda, yüksek sıcaklıklar devam ediyor. Bu havalarda bunaltan sıcaklıklardan kurtulmak adına insanlar, gün içerisinde birçok farklı yönteme başvurabiliyor. Bu yöntemler arasında en çok tercih edilen saçların su ile defalarca yıkanması, saçları yıpratarak dökülmesine yol açabiliyor.

“Sık sık yıkanan saçlarda yağ dengesi bozulduğundan zayıflık, bükülme ve kırılmalar meydana geliyor”

Yaz aylarında saç yıpranması ve bakımı hakkında bilgi veren, Kuaför Sercan Yıldırım, saçların en çok güneşin zararlı ışınlarından dolayı yıprandığını ve bu ışınlardan en fazla ince telli saçlara sahip olan kişilerin etkilendiğini belirtti.

Yıldırım, “Saçlar genellikle güneşten yıpranıyor. Saç günde 2-3 kere yıkanıyorsa daha da fazla yıpranabilir. Saçın yıpranmaması için gerekli protein bakımlarının uygulanması gerekiyor. Saça serumların yüklenmesi, güneş önleyici proteinlerin sürülmesi gerekiyor. Günde sadece 1 kez saçların şampuanla yıkanıp durulanması gerekiyor. Sık sık yıkanan saçlarda yağ dengesi bozulduğundan sararmalar, zayıflık, bükülme ve kırılmalar meydana geliyor. Suyun saçlarımızda fazla durmaması da gerekiyor. İnsanlar duş aldıktan sonra saçlarını hemen kurutulmalı. Ayrıca fönün de saç yıpranmalarına çok etkisi oluyor. Örneğin saç çok ıslakken, fön çekildiği zaman saç daha çabuk yıpranıyor ve saçta yanmalar meydana gelebiliyor. Bu yüzden fön çok ıslak saça değil hafif nemli saça uygulanmalı. Bununla birlikte yıpranan saçlar hacim kazanmıyor ve iç içe geçiyor. İç içe geçen saçların da açılması zaman alıyor, eğer saçlar açılmasa kesmek durumda da kalabiliyoruz. Ayrıca tuzlu su da saçları çok yıpratıyor. Kıyı bölgelere tatile gitmeyi düşünen insanların buna dikkat etmesi gerekiyor. Protein bakımı uygulandıktan sonra saç, tuzlu suyla temasa girdiği zaman yapılan protein bakımı çözülüyor” şeklinde konuştu.



"Şapka kullanan insanlar gün içinde saçlarını havalandırmalı"

Yıldırım, güneşten korunma amaçlı da olsa uzun saçlı insanlara şapka takmayı önermediklerine de değinerek, “Öte yandan sıcak havalardan korunmak için şapka takan insanların en büyük şikayetleri arasında saç dökülmesi bulunuyor. Şapka takıldığı zaman saçlar kırılıyor, hava almıyor, hava almadığı için saçlar kırılıyor. Şapka kullanan insanlar, gün içinde saçlarını havalandırmalı ve günde 2 kez saçlarını yıkamaları gerekiyor. Çünkü şapka saçları kuruyup, sertleşiyor bu yüzden saçlar kırılıp dökülüyor. Kısa saçlarda şapka kullanılabilir ancak uzun saçlar için şapka kesinlikle önermiyoruz” ifadelerini kullandı.
Kaynak: İHA