Bağcılar'da Sokak Hayvanları İçin Serinletici Çözüm

Bunaltıcı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için harekete geçen Bağcılar Belediyesi, Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alana buharlı soğutma sistemi kurdu.

Bağcılar Belediyesi'nin Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi'nde barınan hayvanlar, soğuk buhar püskürtme sistemiyle serinletiliyor.

Bağcılar Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye bunaltıcı sıcaklardan etkilenen sokak hayvanları için harekete geçti. 9 bin 500 metrekarelik alanda faaliyet gösteren Hayvan Barınma ve Müşahede Merkezi’nde, hayvanların güneşlendiği ve gezdiği alana buharlı soğutma sistemi kuruldu.

Hayvanlar barınakta sürekli dolu durumdaki havuzların içine de girip suda oynuyor. Sokak hayvanları için 720 metrekare kapalı alanın yanı sıra, gezinti yapmaları için 450 metrekare açık alan ve 15 adet kulübe yer alıyor. Bağcılar’da 2007 yılından bu yana sokak hayvanlarının bakımının ve tedavisinin yapıldığı barınağın kapalı alanının zemininde nem ve rutubet tutmayan plastik paletler bulunuyor.

Barınakta hayvanların günlük bakımı 2 veteriner, veteriner teknikeri ve 6 bakıcı olmak üzere toplam 9 personel tarafından yapılıyor. Hayvanların sağlık durumu düzenli olarak kontrol ediliyor. Muayene sırasında eksik aşısı olan ya da hasta olduğu tespit edilen hayvan bakıma alınarak aşısı yapılıyor ve ilaç tedavisi başlatılıyor.

Açıklamada Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı'nın da sözlerine yer verildi. Son günlerde yaşanan bunaltıcı sıcaklardan sokak hayvanlarının da etkilendiğini belirten Çağırıcı, 'Sıcaklar sokak hayvanlarını da bunaltıyor. Belediyemize ait hayvan barınağında sıcaktan bunalan hayvanlarımızı soğuk buhar püskürtme sistemiyle serinletiyoruz. Onlar da bu bunaltıcı havada serinlemenin keyfini çıkartıyorlar.' ifadelerini kullandı.
Kaynak: AA