Ağrıda'ki Festival

Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP) Kültür ve Sosyal İşler Sorumlusu Volkan Bilgi, Ahmed-i Hani Kültür, Sanat ve Turizm Festivalinin kente önemli getiri sağladığını belirtti.

Bilgi, gazetecilere yaptığı açıklamada, Doğubayazıt Belediyesi tarafından düzenlenen festivalin, ülkeye yatırım getirisi olarak ele aldıklarını belirterek, 'Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, Ağrı'da bir 'Kültür Han' yapılacağını söyledi. Tahminen 16 milyonluk bir yatırım olan Kültür Han'da büyüklü küçüklü konferans ve gösteri salonları sergi salonları ve kültürel alanlar bulunuyor.' dedi.

Bakan Kurtulmuş'un Nuh'un Gemisi tematik müze sözünü de anımsatan Bilgi, şöyle konuştu:

'Bu müjdesi de 20 milyona yakın bir yatırım. Bu yatırım ile Nuh'un Gemisinin prototipi yapılacak, müze içerisinde Nuh tufanı 9 D ile canlandırılacak, müzede Nuh tufanına ilişkin bilgiler bulunacak. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın 4-5 milyonluk destek sözünün yanı sıra, Ahmed-i Hani'nin isminin inanç turizmi noktasında Ağrı'ya getirisi hesaplandığında, 200 bin liraya mal olan festival ile Ağrı 50 milyona yakın bir kazanç sağlamış oldu. Bunun için sürekli söylüyoruz. Ağrı bir festival, etkinlik kenti olmalıdır.'

Kaynak: AA