Adalet Bakanı Gül Açıklaması

'(CHP'li Akaydın'ın açıklamaları) CHP Genel Başkanının dolaşıma soktuğu bu iftiranın, '250 vatandaşın katili devlettir' gibi daha alçak bir seviyeye indirilmesi ibretliktir'.

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül, CHP Antalya Milletvekili Mustafa Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleriyle ilgili 'O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum.' sözlerine ilişkin, 'CHP Genel Başkanının dolaşıma soktuğu bu iftiranın, '250 vatandaşın katili devlettir' gibi daha alçak bir seviyeye indirilmesi ibretliktir.' ifadesini kullandı.

Gül, CHP Milletvekili Akaydın'ın 15 Temmuz şehitleriyle ilgili sözlerine ilişkin, sosyal medya hesabı Twitter üzerinden açıklamada bulundu.

Gül, açıklamasında, Akaydın'ın 15 Temmuz ile ilgili şehitleri ve gazileri inciten sözlerini telin ettiğini belirterek, şunları kaydetti:

'CHP Genel Başkanının dolaşıma soktuğu bu iftiranın, '250 vatandaşın katili devlettir' gibi daha alçak bir seviyeye indirilmesi ibretliktir.Aynı milletvekilinin bugün 'sözlerimin arkasındayım' demesi ise milletin derdiyle dertlenmemenin, siyasi yüzsüzlüğün zirvesidir. CHP'yi, başta Genel Başkanları olmak üzere darbeye 'darbe' demeye davet ediyorum.'

Gül, 15 Temmuz darbe girişimine darbe dememenin, diyememenin 'en temel insani, ahlaki ve siyasi melekeleri kaybetmek' demek olduğunu ifade etti.

Hz. Mevlana'nın, 'Adalet nedir? Her şeyi yerine koymak. Zulüm nedir? Bir şeyi yerine koymamak' sözünü hatırlatan Gül, 'CHP Genel Başkanı Çanakkale'de toplantı yapıp adalet söylevleri çekmek yerine, önce darbenin adını koyarak adaletli davranmaya başlayabilir. Yoksa ne 'E-5 Yürüyüşü' ne de 'Boğaza nazır toplantılar', CHP'nin adalete şaşı bakışına elbette bir çare üretemeyecektir.' değerlendirmesinde bulundu.
Kaynak: AA