Yılmaz Açıklaması 'Dünyanın Dört Bir Yanından Canlarla Buluştuk'

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, Nevşehir’de düzenlenen anma etkinlikleri kapsamında, dünyanın dört bir yanından katılan canlarla buluştuklarını söyledi.

Her yıl geleneksel 16-17-18 Ağustos’ta düzenlenen Hacı Bektaş Veli anma etkinlikleri, Alevi kurumların aldığı kararla, bu yıl da 5-6 Ağustos tarihlerinde gerçekleştirildi.

Nevşehir’in Hacı Bektaş ilçesinde düzenlenen anma etkinliğinin, dünyanın dört bir yanından katılan canlarla yapıldığına dikkat çeken Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Adana Şube Başkanı Saim Yılmaz, “Alevi Bektaşi Federasyonu, Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Alevi Kültür Dernekleri genel merkez düzeyinde katılım sağladı. Bunun yanında, il düzeyindeki yöresel Alevi kuruluşları da katılım sağladı. On binlerce Alevi canlarla bir araya gelerek, bizim için kutsal olan Çilehane, Beştaşlar ve Dede Bağları’nda buluşarak, cemler yapıldı, semahlar dönüldü, lokmalar dağıtıldı. Türkiye’nin dört bir yanından belediyelerin de desteğini gördüğümüz etkinliğimize Çukurova Belediye Başkanı Sayın Soner Çetin, her yıl olduğu gibi ailesiyle birlikte katılarak, Alevi canlarla can oldu. Ceme katılan ve Hünkar Hacı Bektaş Veli türbesini ziyaret eden Belediye Başkanımız Sayın Soner Çetin, kurbanlar keserek, Alevi canlarla birlikte lokma dağıttı” diye konuştu.

Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı ve diğer kurum genel başkanlarının konuşması ve Dedeler Kurulu’nun basın açıklamasıyla başlayan etkinlik, semah dönülmesi ve Anadolu kültürünü yaşatan sanatçıların konserleriyle devam etti.

Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin ve eşi Ayşe Çetin, Alevi canların konakladıkları yerleri tek tek ziyaret ederek, Alevi canlarla sohbet etti.

Alevi canların kutsal mekanlarını da gezen Başkan Çetin, kurbanlar keserek, Alevi canlarla lokma dağıttı.

Kaynak: İHA