Tarımda Modern Sulamaya Geçilecek

AK Parti Kırşehir Milletvekili Salih Çetinkaya, Boztepe bölgesinde devam eden sulama sistemi projeleriyle 2 bin dekar arazinin yağmurlama ve damlama sulama sistemine kavuşacağını bildirdi.

Çetinkaya, yaptığı yazılı açıklamada, Boztepe merkez yeraltı sulama sistemleri ve Çimeli köyünde devam eden içme suyu projelerine ilişkin yerinde incelemeler yaptığını belirtti.

İncelemelerinde İl Özel İdare Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan, Boztepe Belediye Başkanı Ramazan Aydın, İl Genel Meclis Üyesi Levent Altuntaş'tan bilgi aldığını ifade eden Çetinkaya, şunları kaydetti:

'Boztepe sulama sisteminin kapalı sisteme dönüştürülmesi ile 3 kuyudan toplamda 110 debiye sahip suyla toplamda 2 bin dekar arazi yağmurlama ve damlama sulama sistemi ile sulanacak. Projenin toplam maliyetinin 900 bin liralık kısmı Konya Ovası Projesi kapsamında kalan 150 binlik kısmını ise Kırşehir İl Özel İdaresi tarafından karşılanacak.'

Çetinkaya, Çimeli köyü içme suyu ihtiyacının karşılanması yapılan sondaj çalışmalarında suya ulaşıldığını belirterek, 'Köyün ciddi bir ihtiyacı olan içme suyunu 120 metre derinliğinde açılan sondaj sonucunda 10 debili içme suyu olarak bulduk. Çimeli köyümüzün önemli bir ihtiyacını da karşılamış olacağız.' açıklamasında bulundu.

Kaynak: AA