Şanlıurfa'da Su Arıtma Tesisleri İle Su Sorunu Çözülecek

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Karaköprü ilçesinde yapımı devam eden su arıtma tesislerinin bitmesiyle tüm ilçelerin su sorunu çözüme kavuşacak.

Şanlıurfa'da Su Arıtma Tesisleri İle Su Sorunu Çözülecek
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ ile fen işleri tarafından Karaköprü ilçesinde başlatılan yol açma ve alt yapı çalışmaları devam ediyor. ŞUSKİ ekipleri ilçede bir yandan alt yapı çalışmalarını sürdürürken bir yandan da fen işleri ekipleri ise bölgede yeni yol ve bulvar çalışmasını sürdürüyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, alt yapı ve yol çalışmalarını inceledi.

“Alt yapıya önem veriyoruz”

Başkan Çiftçi, yapımı süren tesisin tamamlanması ile tüm ilçelerin su sorunun çözüme kavuşacağını belirtti.

bir şehirde üst yapının sağlam olabilmesi için alt yapı çalışmalarının sağlam olması gerektiğini vurgulayan Çiftçi, "Şanlıurfa’da su ve kanalizasyon hizmetlerini yürüten ŞUSKİ genel müdürlüğü çalışma sezonu içerisinde gerek atık suyu, gerekse içme suyu ve yağmur direnajı anlamında şehir merkezinde çok yoğun bir çalışma başlattı. Fen işleri daire başkanlığı açtığı yeni bulvarların alt yapısını tamamlayarak, asfaltlamasını yapacak. Plan ve proje kapsamında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şanlıurfa geniş bir coğrafyaya sahiptir. Şanlıurfa’nın gerek atık suyunu yönetmek, gerek içme suyunu yönetmek ve yine içme suyu arıtma tesisi, atık su arıtma tesisleri için bir seferberlik başlatılmış durumdadır. Bu tesislerin bitmesiyle birlikte atık sudan enerji elde etmiş olacağız. İçme suyumuzu arıtmış, ilçelerimize ve kırsala vermiş olacağız. Şanlıurfa’nın yıllardır beklenilen su sorunu bu şekilde giderilmiş olacaktır. Bu çalışmalar çok büyük çalışmalardır ve bu çalışmaların tamamlanması büyük bir kadroyu gerektiriyor ve büyükşehir belediyesi olarak kontrollü bir şekilde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Alt yapı bir şehrin en önemli hizmetidir. Altyapı sağlıklı bir şekilde çözülmediğinde, üst yapı sağlıklı bir şekilde inşa edilmiyor. Üstyapının sağlıklı olabilmesi içinde alt yapıya önem veriyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA