Sakarya'da FETÖ/PDY Davası

Sakarya'da FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 72 polisin yargılanmasına başlandı.

Sakarya'da Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında KHK ile meslekten ihraç edilen 37'si tutuklu, 34'ü tutuksuz ve 1'i firari olmak üzere 72 polisin yargılanmasına başlandı.

Sakarya 4. Ağır Ceza Mahkemesince özel olarak hazırlanan Ferizli Spor Salonu'ndaki duruşmaya sanıklar ile avukatları ve yakınları katıldı.

Spor salonunun girişinde kimlik ve x-ray cihazından geçirilen kişiler, duruşma salonuna alındı. Kimlik tespitinin ardından 9'u tutuklu 11 sanığa savunmalarını yapmaları için söz verildi.

Tutuklu sanık eski komiser yardımcısı Adem Danışman, savunmasında, 15 Temmuz gecesinde trafik denetleme amirliği yaptığını söyledi.

Darbe girişimini bastırma adına verilen talimatları yerine getirdiğini öne süren Danışman, 'Amirlerimin verdiği görevleri eksiksiz yerine getirdim. 25 Ağustos'ta ByLock'tan gözaltına alındım ve serbest bırakıldım. Daha sonra bir soruşturma geçirmeden haksız bir sebeple kamu görevimden ihraç edildim. 2013'te konut kredisi için Bank Asya'dan kredi çektim. Bu bankaya talimatla değil birikim amaçlı para yatırdım. Kimse Yok mu Derneği'ne bir bağışta bulunmadım. FETÖ/PDY ile bir alakam yok. Beraatimi arz ediyorum.' diye konuştu.

Tutuklu sanık eski ilçe emniyet müdürü Halil İbrahim Keskin de darbe girişimi sırasında yıllık izinde olduğunu ve göreve çağrılması nedeniyle geri döndüğünü belirtti.

Herhangi bir soruşturma geçirmeden 17 Ağustos 2016'da direkt ihraç edildiğini iddia eden Keskin, 'Ben ByLock ne indirdim ne de kullandım. Hatta telefonumu kendi rızamla teslim ettim. Telefona nasıl ve nereden yüklendiğini bilmiyorum. Tutukluluğumdan 7 ay sonra telefonda ByLock olduğu tespit edilmiş. Hiçbir suçlamayı kabul etmiyorum. Ben ve ailem 15 Temmuz mağduruyuz. Tahliyemi talep ediyorum.' ifadesini kullandı.

Mahkeme heyeti, 11 sanığı dinlemesinin ardından, sanık sayısı ve bu kişilerin tekrar cezaevine götürülecek olmasını dikkate alarak, davayı yarına erteledi.
Kaynak: AA