Mersin Limanı'nda 123 Kilogram Kokain Ele Geçirilmesi

Muz yüklü olduğu beyan edilen konteynerdeki yaklaşık 123 kilogram kokainin, narkotik dedektör köpeği Max'in de katıldığı arama sonucu ele geçirildiği bildirildi.

İçel Limanı'nda muz yüklü olduğu beyan edilen konteynerdeki yaklaşık 123 kilogram kokainin, narkotik dedektör köpeği Max'in de katıldığı arama sonucu ele geçirildiği bildirildi.

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, yaptığı yazılı açıklamada, İçel Limanı'nda son dönemin en büyük kokain miktarının yakalandığı operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

Açıklamada, Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüklerince yapılan analiz ve risk değerlendirmesi sonucu, İçel Limanı'na gelen Liberya bayraklı kuru yük gemisinde, 102 pakette toplam 122 kilo 685 gram kokain ele geçirildiği hatırlatıldı.

İçel Gümrük Muhafaza Kaçakçılık ve İstihbarat Müdürlüğü personeli tarafından gemiden indirilen ve Ekvador çıkışlı muz yüklü olduğu bildirilen konteynerin X-Ray'e sevki edildiği, burada yapılan tarama sonucu tavan kısmında yoğunluk farkı belirlendiği aktarıldı.

Muzun boşaltılmasının ardından konteyneri arayan narkotik dedektör köpeği Max'in de işaretlenen bölgeye tepki vermesi üzerine konteynerin tavanının açıldığı ifade edilerek, bu bölüme gizlenmiş plastik ambalajlı 102 pakette, yapılan analiz sonucunda kokain belirlendiği kaydedildi.

Açıklamada, son yıllarda Gümrük Muhafaza ve Kaçakçılık İstihbarat ekiplerince gerçekleştirilen en büyük yakalamalardan biri olarak kayıtlara geçtiği belirtilen olayda, kaçakçılığa konu 122 kilo 685 gram kokaine el konulduğu, uyuşturucu kaçakçılığına karışan yedi şüphelinin gözaltına alındığı ve haklarında İçel Cumhuriyet Savcılığınca adli soruşturma başlatıldığı vurgulandı.
Kaynak: AA