Güney Kore Ve ABD'den Kuzey Kore'ye Ortak Baskı Kararı

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesinde Kuzey Kore yönelik maksimum baskı uygulamaya karar verdikleri bildirildi.

Güney Kore Cumhurbaşkanı Moon Jae-in ile ABD Başkanı Donald Trump’ın telefon görüşmesi yaptığı bildirildi.

Görüşmede, Kuzey Kore üzerinde maksimum baskı uygulamaya karar verdi. Güney Kore başkanlık sözcüsü Park Su-hyun, telefon görüşmesinin yaklaşık bir saat sürdüğünü, iki ülkenin Ağustos ayı sonunda yapılacak ortak bir askeri tatbikata kadar Kuzey Kore’ye karşı işbirliği yapmaya devam edeceğini belirtti.

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada ise, görüşmede iki liderin Kuzey Kore’nin ABD, Güney Kore ve Japonya’ya olduğu kadar dünyanın birçok ülkesine de ciddi ve doğrudan bir tehdit oluşturduğunu doğruladığı belirtildi.

BM Güvenlik Konseyi, son iki kıtalararası balistik füze testi nedeniyle, Kuzey Kore’ye yönelik yeni yaptırımlar tasarısını kabul ettiğini açıklamıştı. ABD liderliğinde hazırlanan tasarı, Kuzey Kore’nin kömür, demir, kurşun ve deniz mahsulleri dahil olmak üzere diğer malzemelerin ihracatını önlerken, yurt dışında çalışan mevcut Kuzey Koreli işçilerin sayısı da düşürülecek. Ayrıca, Kuzey Kore’ye ait 4 firma kara listeye alındı.
Kaynak: İHA