Demirdöküm Müşterilerine Kapılarını Açtı

Demirdöküm fabrikasını, 'açık fabrika, şeffaf üretim' projesiyle 6 ayda 45 yabancı müşterinin ziyaret ettiği bildirildi.

Demirdöküm Yönetim Kurulu Üyesi Erdem Ertuna, yaptığı yazılı açıklamada, hayata geçirdikleri 'açık fabrika, şeffaf üretim' projesiyle ülkelerinde Demirdöküm markalı ürün satacak müşterilerine Bilecik'in Bozüyük ilçesindeki üretim üslerinin kapılarını açtıklarını belirtti.

Projeyle yabancı müşterilerinin Demirdöküm fabrikasının, Ar-Ge, tasarım, üretim hattı, endüstri 4.0 çözümleri, kalite ve çevre politikalarını yakından tanıma yerinde görme imkanı bulduğunu dile getiren Ertuna, şunları kaydetti:

'Kısa süre önce hayata geçirdiğimiz fabrika gezi programı büyük ilgi gördü. Şimdiye kadar yurt dışından 45 müşterimizi ağırladık. Şirket sahipleri, yöneticileri, bayi, alt bayi, servis, usta ve tesisatçıların yer aldığı fabrika gezisinde Demirdöküm'ün, bu alandaki çalışmalarını, yatırımını, kullandığı teknolojiyi, üretim tekniğini, nitelikli insan gücünü görme fırsatı yakaladı. Mısır, Irak, Afganistan ve Yunanistan'dan gelen müşterilerimizin siparişlerinde yüzde 26 artış oldu. Proje kapsamında yıl sonuna kadar İran, Ürdün, Türkmenistan, Ukrayna, Gürcistan ve Belçika'daki 100'e yakın müşterilerimiz için de Bozüyük programı yapacağız.'

- Yeni odak Latin Amerika

Ertuna, Demirdöküm ürünlerini yeni pazarlara açmak için de yoğun olarak çalıştıklarını belirterek, 'Yeni odağımız olan Latin Amerika pazarında önemli hedeflerimiz var. Radyatörden şofbene, panel radyatörden kombiye kadar Türkiye'de ve dünyada değişen tüketici ihtiyaçları için en yüksek seviyede karşılayacak ürün gamına sahibiz.'' ifadelerini kullandı.

Açıklamasında Erdem Ertuna, 2017 yılını yüzde 20 büyümeyle kapatmayı hedeflediklerini de bildirdi.

Kaynak: AA