Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de AK Parti İl Danışma Meclisi'nde Konuştu (5)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin bölgede verdiği mücadeleye dikkat çekerek “Bir yandan PKK, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz. Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Rize'de AK Parti İl Danışma Meclisi'nde Konuştu (5)
Rize’de AK Parti İl Danışma Meclisi’ndeki konuşmasının son bölümünde bölgede yapımı süren Yeşil Yolu da bitireceklerini ifade eden Erdoğan “inşallah Yeşil Yolu da halledeceğiz. Karadeniz hem kendi insanına hem tüm dünyaya mesajını farklı verecek. Evini yapıyorsan buraya yakışır şekilde yap. Deden nasıl yaptıysa öyle yap. Bize yakışan o. Biz de elimizden gelen desteği vereceğiz, verelim” diye konuştu.

“15 Temmuz gecesi ölümü korkutmuş bir millete bunların yaptığı tehditlerin hiçbiri işlemez” diyen Erdoğan “Bir yandan PKK’lısı, FETÖ, DAEŞ ile diğer terör örgütlerini topraklarımızda nefes alamaz hale getireceğiz. Diğer yandan Suriye ve Irak’taki oyunları bozacağız. Suriye’de Fırat Kalkanı Harekatı ile ilk adımını attığımız operasyonların bölgede oluşturulmak istenilen yeni düzeni nasıl alt üst ettiğini görüyoruz. Şuanda 2 bin kilometrekarelik alanda biz otoriteyiz. Kısa sürede yeni adımlarla terör örgütleri üzerinde bina edilmeye çalışılan bu düzeni tamamen yerle bir edeceğiz. Irak’ta yeni terör bölgelerine ve oluşumlara izin vermeyeceğiz. Bunun bizim izin basit bir siyasi nüfuz alanı oluşturmak değil, ülkemizin ve milletin bekası olduğu bilinci ile gereken her fedakarlığı yapacağız. Ekonomimizde de hamdolsun işaretler ortada büyüme oranı sürekli artıyor. İşte 2017 ilk çeyreğinde büyüme oranı yüzde 5’e çıktı ikinci de bu artış inşallah devam edecek. İhracatta 150 milyar doları yakaladık. Bütün bunlarla birlikte ülkemizde bazı gafiller ya oyunun farkında olmadan ya da karşı tarafının safında dahil olduğu için kafaları karıştırmaya suyu bulandırmaya çalışıyorlar. AK parti olarak geçtiğimiz 15 yılda hiçbir kavgadan mağlup olarak çıkmadık. Son 3-4 yıldır artık milletimizin ve devletimizin bekası haline dönüşen mücadele tüm çıplaklığıyla açıkça ortada. En büyük desteği biz bu dönemde aldık. Yeter ki biz üzerimize düşenleri hakkı ile yapalım. Yani kendimizi yenileyelim, eksiklerimiz süratle tamamlayalım. Bir şey daha var. Bir olalım iri olalım diri olalım hep birlikte Türkiye olalım. Bize madem ki ancak inananlar kardeştir düsturu yakışıyor, bunun gereğini yapalım. Biz birbirimizi kıramayız. Bir tarafa ötekileştirme olmayacak, olamaz. İnanın bana gerisi kendiliğinden gelecektir. Rabbim yar ve yardımcımız olsun” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, konuşmasının ardından Rize Valiliği’ni ziyareti için İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nden ayrıldı. Valiliğe yürüyerek geçen Erdoğan, yolda hemşehrilerinin büyük ilgisi ile karşılaştı.
Kaynak: İHA