CHP'li Akaydın'ın sözleri hakkında suç duyurusu

CHP'li Mustafa Akaydın'ın “O ölen 250 vatandaşımızın katili devlettir. Bunu açık açık bir vekil olarak söylüyorum.” şeklindeki sözleri tepki çekti. 15 Temmuz Derneği, Akaydın hakkında suç duyurusunda bulundu.

CHP'li Akaydın'ın sözleri hakkında suç duyurusu
CHP'li Akaydın'ın sözleri hakkında suç duyurusu
CHP'li Mustafa Akaydın 15 Temmuzhain darbe girişimi hakkında skandal ifadeler kullandı.

FETÖ'YÜ AKLAMAYA ÇALIŞTI VE DARBEYİ SULANDIRDI


Yaptığı konuşmada ısrarla FETÖ'yü aklayan CHP'li Akaydın, konuşmasında sürekli olarak 'tiyatro' vurgusu yaparak 15 Temmuz darbe girişimini sulandırmaya çalıştı:

'Bakın o gece evimdeydim Meclis kapanmıştı Perşembe veya Cuma gecesiydi 15 Temmuz, haberler dönmeye başlayınca eşime dedim ki bu bir tiyatro. İlk kapalı grup bir veya iki gün sonra yapıldı. Orada da kalktım dedim ki bu bir tiyatral darbe teşebbüsüdür. Milletvekili arkadaşlarımdan acayip tepki aldım 'ya hocam olur mu' işte bal gibi darbe teşebbüsü FETÖ yaptı falan filan. '

Darbe girişiminin saat 3'te gerçekleştirileceği ve deşifre olması üzerine saat 21'e çekildiği defalarca itiraf edilmişken CHP'li Akaydın FETÖ ağzı ile sulandırmaya devam ediyor:

Arkadaşlar ben asker çocuğuyum 1960 darbesini bile çok net hatırlıyorum bir çok şey benim evimde yaşandığında 8 yaşındaydım. Bir çok darbe teşebbüsünü özellikle 22 Şubat'ı babam aktif rollerdeydi evde de yaşadık, ben böyle bir darbe görmedim hayatımda böyle bir darbe olmaz. Darbe bir kere geceleyin iki üç civarı olur.

'249 ŞEHİDİN SORUMLUSU DEVLETTİR' DİYEREK FETÖ'YE EN BÜYÜK DESTEĞİ VERİYOR

FETÖ'yü akladıktan sonra 249 şehidin sorumluluğunu da devlete yükleyen Akaydın, iftiralarına böyle devam ediyor:

Ve çok enteresan bir laf vardı. Bu darbe teşebbüsü Allah'ın bir lütfudur demiştir. Yani bu açıkça suçunun itirafıdır ve 249 şehidin de sorumlusu benim demektir.

CHP'li Akaydın'ın sözleri hakkında suç duyurusu


CHP'Lİ AKAYDIN, FETÖ'YÜ DEĞİL, FETÖ'CÜ HAİNLERİN NEDEN AZ KİŞİ ÖLDÜRDÜĞÜNÜ SORGULUYOR!


15 Temmuz darbe girişimi ile FETÖ'nün bir ilgisi olmadığını iddia eden CHP'li Akaydın'ın iftiraları bunlarla sınırlı değil. FETÖ ile ilgili binlerce delili görmezden gelen Akaydın, FETÖ'cü pilotların neden az kişi öldürdüklerini sorguluyor. Bu saçmalıklardan yola çıkarak 'Pilotlar az kişi öldürdü, demek ki bu kontrollü darbedir' demek istiyor:

Ankara'nın benim çok değer verdiğim bir emniyet müdürünün lafını söyleyeyim, 'Efendim Türk pilotları istediği taktirde geceleyin bile noktasal vuruşlar yapabilir yani gelip şu bardağı vurabilir gece yani nasıl ki üç beş tane adam havalanıyor gece geliyor meclisi bombalıyor. 1 tane ağır yaralı bile yok. Meclisin bahçesine düşüyor bir bomba bir bomba da herkesin çok net bildiği geceleyin kapalı olan Başbakanlık ofisine düşüyor. Böyle bir şey olabilir mi ya isterse adam Meclis'in göbeğine oturtur.'

AKAYDIN HAKKINDA SUÇ DUYURUSU

15 Temmuz Derneği üyeleri Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde toplandı. Dernek Başkanı Tarık Şebik barada bir açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyaz Masa'ya ait araçtan sesinin yayınladığı Şebik, '15 Temmuz 2016 gecesi asker kılıklı FETÖ'cü teröristler tarafından gerçekleştirilen, Türk vatanını işgal girişimini 'tiyatro izler gibi TV'den izledim. 250 vatandaşımızı devlet öldürdü' şeklinde niteleyen CHP Antalya Milletvekili Akaydın'la ilgi suç duyurusunda bulunmak üzere Çağlayan Adliyesi'ne gelmiş bulunuyoruz' dedi. Grup açıklamanın ardından İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu dilekçesini sundu.

Dilekçede, 'Akaydın'ın, 15 Temmuz destanına dair küçümseyici, ayağılayıcı, tahkir edici, Türkiye Cumhuriyeti devleti ve devletin tüm kurumlarını, Türk Silahlı Kuvvetlerini itham edici suçlu gösteren gerçeğe aykırı sözleri nedeniyle cezalandırılmasını talep ediyoruz' denildi.

CHP'li Akaydın'ın sözleri hakkında suç duyurusu