Batman'daki FETÖ/PDY Soruşturmaları

Batman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Güler: 'FETÖ/PDY ile ilgili şu ana kadar bin 85 şüpheli ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında 209 kişi tutuklu bulunuyor'

Batman Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ahmet Güler, 'FETÖ/PDY ile ilgili şu ana kadar bin 85 şüpheli ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında 209 kişi tutuklu bulunuyor.' dedi.

Başsavcı Vekili Güler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölge illeri arasında terör olaylarının en asgari düzeyde yer alması ve ekonomik potansiyelinin yüksekliği dolayısıyla FETÖ'nün geçmiş yıllarda Batman'a önem verdiğini söyledi.

Terör örgütüne mensup çok sayıda kişinin ildeki kurumlarda geçmişte görev aldığının ortaya çıkarıldığını vurgulayan Güler, şöyle konuştu:

'Batman, terör örgütünün en çok önemsediği yerlerden biri. Batman bölgedeki diğer illere göre imkanları iyi olan bir şehir. Muhtemelen bunu kendi lehlerine çevirmek için göndermişler. Yine Batman'ın ticari hacmi, ekonomik düzeyi üst derece olan bir kent. Bu zenginlikten çeşitli şekilde nemalanmak amacıyla göndermiş olabilirler.'

Soruşturmalar kapsamında bugüne kadar Batman'da 160 dava açıldığını aktaran Güler, 'FETÖ/PDY ile ilgili şu ana kadar bin 85 şüpheli ile ilgili soruşturma başlatıldı. Soruşturmalar kapsamında 209 kişi tutuklu bulunuyor. Hakkında adli kontrol kararı verilen 200 kişi, yakalaması olanların sayısı ise 86 kişidir.' ifadelerini kullandı.

Başsavcı Vekili Güler, 15 Temmuz hain darbe girişiminden sonra bu suçların önemi dikkate alınarak, Örgütlü Suçlar Bürosu'nda yeterli sayıda ve tecrübeli savcılar görevlendirildiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

'Açılan en önemli davalar arasında hain darbe girişiminin olduğu gece İl Jandarma Komutanımızın alıkonulmasıyla ilgili soruşturma bulunmaktadır. Bu olaya ilişkin dava devam etmektedir. FETÖ'nün Batman'daki sivil ayağıyla ilgili çok geniş kapsamlı soruşturmamız kısmen tamamlandı. Şu an yargılama devam ediyor. Bir kısım iş adamı ve sivil uzantılarıyla ilgili soruşturma halen devam etmektedir. Bu konudaki soruşturma tamamlandıktan sonra gerekli kararlar verilip, sonuçlandırılacaktır.'
Kaynak: AA