Başkan Asya'dan Trafik Uyarısı

Muş Belediye Başkanı Feyat Asya, kentte devam eden altyapı çalışmalarından dolayı trafik akışında değişiklikler olduğunu belirterek, uyarılarda bulundu.

Başkan Asya'dan Trafik Uyarısı
Muş Belediyesinin en büyük yatırımı olan altyapı projesinin çalışmaları trafikte bazı aksamalara yol açtı. Özellikle şehrin en çok trafik akışının olduğu İstasyon ve Cumhuriyet caddelerinin bazı bölgelerinde trafik güzergahının değişmesinden dolayı trafik kazalarında da artış yaşandı. Yaşanan trafik kazalarının ardından bir açıklama yapan Belediye Başkanı Feyat Asya, vatandaşlardan anlayış göstermelerini istedi. Başkan Asya, "Sıkıntılı ve meşakkatli bir iş olduğunu bilmemize rağmen vatandaşlarımızın da sabır ve metanet gösterdiklerini gözlemliyoruz. Bu süreçte belki içme suları kesilecek, kanalizasyon patlakları oluşacak. Aynı şekilde cadde ve sokaklarda toz duman olacak, kazılardan dolayı ciddi anlamda tahribatlar meydana gelecek. En nihayetinde altyapısı sonuçlandırılacak bir şehrin inşası için bazı fedakarlıklar yapmamız gerekmektedir" dedi.

Altyapı projesinin 2 yıl devam edeceğini vurgulayan Başkan Asya, "Altyapı projemizi 31 Aralık 2018 yılına kadar tamamlamayı hedefliyoruz. O zamana kadar Muş’un içme suyu, yağmur suyu ve kanalizasyon hatlarının tamamı yenilenecek. 100 milyonu aşkın bir maliyeti olan projemizle şehrin bir bütününde 450 kilometrelik bir döşeme yapılacak. Tabi altyapı projeleri nüfus yoğunluğuna göre belirleniyor. Bu projemiz yüzde 60 doluluk oranıyla 50 yılı aşkın bir süredeki ihtiyacı karşılayacak. Bugüne kadar yapılan altyapı çalışmaları geçici çözümlerle yapılmış olabilir. Ancak uygulamaya başladığımız bu projemizle yer altındaki döşeme hatlarımızın bir haritasını da oluşturmuş olacağız. Şimdiye kadar olası bir yağışta yağmur suyu kanallarının işlev görmediğini ve kanalizasyon patlaklarının sıklaştığını görerek, müdahale etmeye çalışıyorduk. İnşallah bu projemizle bu sorunlar tamamen ortadan kalkmış olacak. Özellikle su hatlarının yenilenmesi ile yer altındaki su kayıpları artık olmayacak" diye konuştu.

Altyapı çalışmalarından dolayı trafikte geçici düzenlemeler olduğunu belirten Başkan Asya, yaya ve sürücülere de uyarılarda bulundu. Başkan Asya, şöyle konuştu:

"Kazı devam eden bölgelerde trafiği tek yöne vermek zorunda kalıyoruz. Bu süre zarfında bizi üzen bazı kazaların olduğunu gözlemledik. Üzücü kazaların olmaması için hem yayalarımızın, hem de sürücülerimizin çok daha dikkatli olmalarını istiyoruz."
Kaynak: İHA