Allianz'dan 'Otomatik Katılımı' Kolaylaştıracak Uygulama

Şirketin devreye aldığı 'Online teklif' portalı, BES'e otomatik katılımda işverenlerin iş yükünü azaltacak ve süreci kolaylaştıracak.

Allianz Türkiye, Bireysel Emeklilik Sistemine (BES) otomatik katılımda işverenlerin iş yükünü azaltacak, süreci kolaylaştıracak ve hızlandıracak 'Online Teklif' portalını devreye aldı.

Şirketin açıklamasına göre, tüm işlemlerin tek bir noktadan takip edilebilmesini sağlayan, işverenler için otomatik katılım sürecini çok daha kolay ve hızlı hale getiren portal, insan kaynakları departmanlarının otomatik katılım sürecindeki yükünü önemli ölçüde hafifletecek.

İlk etapta en az 250 kişinin çalıştığı iş yerleri için kullanıma sunulan 'Online Teklif' portalının, gelecek dönemde 100 ve üzerinde çalışana sahip işletmelere de açılması planlanıyor. Portalın sağladığı kolaylıktan yararlanmak isteyen işverenler, işlemlerini www.allianzyasamemeklilik.com.tr adresinden kolayca yapabilecek.

- 'Önde gelen özel emeklilik şirketleri arasındayız'

Açıklamada görüşlerine yer verilen Allianz Hayat ve Emeklilik ile Allianz Yaşam ve Emeklilik şirketlerinin genel müdürü Taylan Türkölmez, 'Online Teklif' portalı ile emeklilik sisteminin ikinci ayağı olan otomatik katılımda süreçlerin çok daha hızlanacağını belirterek, özel emeklilik şirketleri arasında katılımcı sayısı ve fon büyüklüğünde önde gelen şirketler arasında yer aldıklarını bildirdi.

Türkölmez, 'Grup sigortalarındaki güçlü pazar payımızı otomatik katılımda da devam ettirerek Türkiye'deki şirketlerin insan kaynakları kapsamındaki yan haklarının bütünsel sağlayıcısı olma yönündeki hedefimize doğru ilerliyoruz. Daha hızlı, daha geniş dağıtım ağına sahip ve katma değerli hizmetler üretebilen, ayrıca işverenlerin operasyon yükünü hafifleten çalışmaların otomatik katılımın başarısında önemli rol oynayacağına inanıyoruz.' ifadelerini kullandı.

BES ve otomatik katılım konusunda farkındalık yaratmak için çalıştıklarını aktaran Türkölmez, otomatik katılımın, giderek yok olan tasarruf alışkanlığını katılımcılara tekrar kazandıracağını, bu açıdan büyük önem arz ettiğini bildirdi.

- 'Her türlü işlemin kolayca yapılabileceği bir altyapı'

Allianz Türkiye olarak otomatik katılımla başlayan yeni dönemde temel stratejilerinde hem işverenleri hem de çalışanları odaklarına alarak ilerlediklerini belirten Türkölmez, şu değerlendirmelerde bulundu:

'Bir yıl öncesinden işverenleri dinleyerek geliştirmeye başladığımız 'Online Teklif' portalını bugün 750 şirket kullanıyor. İş yükünü azaltan, bütün işlemlerin tek bir dijital noktadan takip edilmesini sağlayan bu portalla otomatik katılıma dahil olan 500 bini aşkın çalışan bulunmakta. Otomatik katılım, 100 ve üzerinde çalışana sahip işletmelere açıldığında, portalı kullanacak şirket sayısını 1000'e ulaştırmayı hedefliyoruz. Otomatik katılımla sisteme dahil olan çalışanlara da sözleşme ve birikimlerine ilişkin her türlü işlemlerini kolaylıkla yapabilecekleri bir altyapı sunuyoruz.'
Kaynak: AA