Aliağa'da Belediyenin Arazi Satışına Tepki

AK Parti ve CHP Aliağa ilçe başkanlıkları, Çaltılıdere Mahallesi’nde deniz kenarındaki 597 bin 500 metrekarelik belediyeye ait arazinin, belediye meclisi gündemine getirilmeden satılmak istendiği iddiasıyla tepki gösterdi.

AK Parti İlçe Başkanı Yaşar Akbulut, ilçe teşkilatı ve belediye meclis üyeleriyle Aliağa Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Belediye Başkanı Serkan Acar’ın Çaltılıdere Mahallesi’ndeki araziyi meclise sormadan doğrudan encümene getirerek, ismi daha önceden belli olan bir şahsa satmak istediğini savunan Akbulut, şöyle konuştu:

'Aliağa’nın en ücra köşelerinde bile araziler dönümü 30-40 bin liralardan satılmaktadır. Başkan Acar, çok yakında imara açılacak olan, denize sıfır, imardan geçmeden bile dönümü en az 100 bin lira edebilecek araziyi Kıymet Takdir Komisyonu kararıyla 25 bin lira gibi komik bir fiyata, ihale bile yapmadan encümen vasıtasıyla satmak istemektedir. Burada danışıklı bir satış yapılmaktadır. Bu Aliağa’ya ihanettir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektedir. Eğer bu satış gerçekleşirse kamuyu zarara uğratmaktan başkanın hakkında suç duyurusunda bulunacağız.'

CHP Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz da İzmir milletvekilleri Musa Çam, Atilla Sertel, Mustafa Balbay ile İl Başkanı Asuman Ali Güven'in katımıyla basın açıklaması yaptı.

Encümen kararından bir gün önce haberlerinin olması üzerine araştırma yaptıklarını belirten Durmaz, 'Belediye mülkleri ancak belediye meclisinin satış kararı vermesi ve bunun üzerine usulüne uygun ihale yöntemiyle yapılır. Encümen kararıyla yapılan bu devir işlemi hukuken sakat bir işlemdir.' dedi.

Satışın art niyetli ve şaibeli olduğunu iddia eden Durmaz, 'Belediye Başkanı Serkan Acar'ın yaptığı bu haksız uygulamaya son vermesi için gerekli işlemleri yapması adına MHP İzmir İl Başkanını da göreve çağırıyorum.' dedi.

Milletvekilleri de satış kararına tepki gösterdi.

Kaynak: AA